21. aug
postgirobygget: Klare for Tingnes Sommerfestival i slutten av august. Her fra Hamar Music Festival i 2012.Foto: Anders Grobstok Dalen
 
Plass til noen tusen på sommerfestivalen
Postgirobygget, Knut Anders Sørum og svenske Oscar Danielson står på plakaten når Tingnes Sommerfestival skal arrangeres mellom Tingnes og mjøskanten 26. august.

Publisert: 16.jul.2017 22:24
Oppdatert: 16.jul.2017 22:30

– Vi har plass til noen tusen mennesker, så vi håper folk møter opp, sier Bente Ekeberg Bodin på Tingnes Spiseri. Arrangementet er et samarbeid mellom Tingnes og Eventlaget.

Planen er å stenge av området nederst ut mot Mjøsa på Tingnes, og bygge opp en scene mellom kirka og det som tidligere het brukiosken. Det er her konsertene skal skje, og her skal det lages flere grillboder og barer på området.

– Det blir litt som da DumDum Boys var her, sier Bente.

Det skjedde i 2012, under Prøysenfestivalen, som var et framstøt for å gi festivalen større geografisk utstrekning. Den gangen kom det rundt 1200 mennesker til Tingnes, I tillegg kom det et skikkelig regnvær.

Så hvordan fungerte Tingnes som utendørs konsertarena? «Det var kun den harde kjernen av fansen som samlet seg foran scenen», het det i HAs anmeldelse. «Største delen av publikum holdt seg på litt avstand, både for å få bedre oversikt, men kanskje først og fremst på grunn av lydnivået. Slik kunne de sikre seg å skravle videre, ikke minst om sommerværet, som også var seg selv lik.»

I år håper Bente Ekeberg Bodin på enda flere frammøtte, og mye mindre torden og regn.

For sikkerhets skyld disponerer arrangøren et utendørsområde med rom for 6.000, i tilfelle folkevandring og storinnrykk.

Deltar i det som skjer

På Tingnes er spiseriet en deltaker i svært mye av det som skjer. I helgen har søsknene Amb hatt sitt sommershow i Tingnes kulturhus, og mange har benyttet anledningen til å kombinere det med en tur innom spiseriet.

Bente Ekeberg Bodin kan også fortelle om jevnt bra sommerbesøk i spiseriet.

– Jeg er fornøyd, sier Bente. – Men vi ser også at vi er veldig væravhengige. I sommer har vi ikke helt hatt været på vår side. Men noen dager med knallvær gjør en stor forskjell.

Og siden det er juli, er det altfor tidlig å tenke på høstsesongen ennå. Men Bente Ekeberg Bodin legger ikke skjul på at hun har et ønske om å få Ingrid Bjørnov tilbake på Tingnes. Men da blir det innendørs.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke