19. aug
SOMMERFERIE: Anders Baasmo Christiansen er nettopp ferdig med innspilling av en ny norsk krimserie. Foto: Remi Laakso
 
Politietterforsker i ny TV-serie
Anders Baasmo Christiansen (42) er nettopp ferdig med innspilling av en ny TV-serie. Nå tar han sommerferie med familien.

Publisert: 26.jun.2018 12:58
Oppdatert: 26.jun.2018 13:00

«Seizure» (anfall) er navnet som produsenten Miso Film foreløpig bruker på serien. Svært lite informasjon er sluppet ut om prosjektet, men dette dreier seg om en grøsser/drama-serie gjort for strømmetjenesten Viaplay (eid av Modern Times Group som også eier tv-kanalene TV3, TV6 og Viasat 4). 

Byrået som representerer manusforfatter Megan Gallagher (Grenseland), United Agents, omtaler serien som en overnaturlig dramaserie. De skriver også at serien har planlagt start i 2019.

Politietterforsker

Anders Baasmo Christiansen sier ikke så mye han heller, men forteller: 

– Nettopp ferdig innspilt serie for Viaplay, produsert av Miso Film. Krim/drama i åtte episoder. Spiller politietterforsker sammen med Anders Danielsen Lie i den andre hovedrollen. Seriens tittel er foreløpig «Seizure» – men det kan selvsagt endre seg.

Multimannen Anders Danielsen Lie (39) (skuespiller, lege, forfatter, musiker) har Anders Baasmo Christiansen jobbet med tidligere. I TV-serien «Koselig med peis», sendt på NRK i 2011, en serie som ble premiert med fire gullrutenpriser – og til og med ble veteranen Stein Winge nominert til Emmy for sin rolle i serien. Danielsen Lie har også det siste året vært aktuell for mediene i rollen som Anders Behring Breivik i Netflix-filmen «Norway», og han skal også delta i filmen «Bergman Island» (Ingmar Bergman-øya Fårö).  

«Ut å stjele hester»

Anders Baasmo Christiansen har i år vært aktuell på kino med «Norske Byggeklosser», tredje mest sette film i Norge så langt i år med 263.189 solgte billetter, og med TV-serien «En natt», som han gjorde sammen med MyAnna Buring (begge Gullruten-nominert for serien).

– Har du gjort andre ting i år?

– Kun en dag på «Ut å stjele hester», that’s it.

«Ut å stjele hester», bygget på den kritikerroste boka til Per Petterson, er regissør Hans Petter Molands nye film, og med seg på laget har han Stellan Skarsgård, Bjørn Floberg – og altså Anders Baasmo Christiansen.

Filmen håndteres av produksjonsselskapet 4 1/2, hvor Turid Øversveen fra Hamar er en av dem som styrer skuta.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke