21. aug
 
Populær barnepop
De rutinerte musikerne Martin Hagfors og Erik Johannessen har ofte underholdt voksne hamarsinger. På lørdag måtte de overbevise barna.

Publisert: 27.apr.2015 07:23
Oppdatert: 27.apr.2015 07:26

– Har noen av dere hørt om en kufo før? Det er en ku fra verdensrommet!

Martin Hagfors, iført spektakulære briller og glinsende skjorte, fører en ku-dokke opp og ned thereminen, og et utenomjordisk «møøø» strømmer ut i salen. På scenegulvet i Kirsten Flagstads sal sitter de små publikummerne tett i tett og måper opp mot musikerne. Egentlig skulle «Meg og kammeraten min» spilles i den lille klubbscenen, men billettsalget eksploderte, og snart hadde den populære duoen fylt drøyt 400 seter.

Fantasifull «ostepop»

I en hel time satt barna som tente lys og hørte på sanger og fortellinger som «Rotteplaneten», «Kjæresten til bestefar», «Sokken min er våt» og «Tissedansen». Og mens Hagfors sang, sørget Erik Johannessen (fra Jaga Jazzist red.anm.) for å krydre lydbildet med alt ifra grønn-plasttrombone til elektrisk Glockenspiel, perkusjon og plastrør. I kombinasjonen med popmusikk var dette en suksessoppskrift.

– Vi prøver å lage et lydbilde som de kanskje ikke er så kjent med, så de blir litt nysgjerrige på hva det er de egentlig hører. Vi er ikke bare to stykker som står der med hver sin kassegitar, som alle har hørt før. Vi prøver å lage en atmosfære rundt det hele, forteller Hagfors.

– Et kritisk publikum

«Ostepop», som den nye skiva heter, har høstet strålende kritikker fra norsk presse. Dagens Næringsliv gikk så langt som å si at «det er direkte uansvarlig og ikke introdusere barna dine for Meg og kammeraten min». Hagfors er glad for at de klarer å selge til to vidt forskjellige lyttegrupper.

– Vi har spilt mye på Hamar før, både sammen og i våre respektive band. Men det har vært for voksne. Å spille for barn er i hvert fall like krevende. Det er et kritisk publikum. Vi tuller ikke med det. Vi tuller og tøyser på scenen og med musikken, men det er et blodig alvor å gjennomføre dette her. Det er i lengste langet å få unger til å sitte stille i 1 time og 15 minutter, men vi klarte det jammen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke