24. aug
 
Idyllisk i Prøysenland
Publikum trosset vær og hålke for å se Ringsaker teaters oppsetting av Alf Prøysens"Snekker Andersen og julenissen" i Mikkelikskiskogen ved Prøysenhuset.

Publisert: 05.des.2015 18:23
Oppdatert: 06.des.2015 17:12

For mange blir det ikke ordentlig jul uten"Snekker Andersen og julenissen", og gjengen i Ringsaker teater har virkelig fått merke at den velkjente historien fremdeles er uhyre populær i førjula. Samtlige sju forestillinger var utsolgt i god til før premieren.

- Vi rakk ikke en gang å annonsere forestillingen før samtlige billetter var solgt. Vi setter veldig stor pris på den enorme responsen, sier leder i Ringsaker teater Trude M. Handegaard. Handegaard er overbevist om at det å flytte forestillingen ut i frisk luft var et veldig riktig valg. 

- Det tror jeg er en avgjørelse som traff veldig mange, sier hun. Prøysenstjerna lyser over skogen, og etter fredagens snøfall fikk oppsettingen også på plass litt etterlengtet snø. 

- Er det mulig å finne bedre kulisser enn dette?

- Nei. Det blir ikke bedre enn dette, smiler Handegaar.

Til tross for nedbør og glatte veier var Mikkelikskiskogen fullsatt også under lørdagens to forestillinger, og publikum så ut til å storkose seg i vinterværet.Prøysens velkjente barnebok ble publisert for første gang i 1957, og ble senere utgitt som separat bildebok i 1971.

- Det var kjempegøy, sier Anne Lundhagen Skjølås (4) som var på plass sammen med mor Kristine Lundhagen og Kjell Ørjan Rødningsby.

- Alt var gøy. Fine sanger, svarer hun på spørsmål om hva som var spesielt moro under forestillingen, og de voksne var minst like fornøyd.

 - En veldig flott forestilling. Dette er en historie som virkelig sitter igjen fra barndommen, og jeg vil tro at alle har et forhold til "Snekker Andersen og julenissen". Vi får med oss denne historien i en eller annen form hvert eneste år, sier Kristine Lundhagen. 

Med 240 besøkende over 7 forestillinger har Ringsaker teater, sammen med samarbeidspartnerne i Prøysenhuset, trukket nesten 1.650 mennesker til Mikkelikskiskogen i Prøysenland.  

Se bilder fra forestillingen øverst i saken.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke