22. aug
KLARE: Det er klart for «Trollmannen fra Oz» med Anne Bolette Stang Eng som «Den gode heksa» (til venstre), Mari Lerberg Fossum som «Dorothy» (i midten) – og den onde heksa (til høyre) spilles av Caroline Glomnes Johansen. Foto: Lars Opstad
 
Populær premiere
Turnépremièren på «Trollmannen fra Oz» på Hamar 25. januar er straks utsolgt. Heldigvis kommer Riksteatret dagen før, 24. januar, for å kjøre en generalprøve.

Publisert: 11.jan.2018 20:01
Oppdatert: 11.jan.2018 20:10

Med det nye kulturhuset i Hamar kunne igjen Riksteatret stoppe i Mjøsbyen. Det ble en lykke, og i 2017 kjøpte hamarsingene nærmest det som var av billetter til Riksteatrets forestillinger. Det er også grunnen til at Riksteatret nå ønsket seg en turnépremière i Hamar kulturhus, og slik ble det – og nå går turnéstarten i Kirsten Flagstadsalen, med to ganger «Trollmannen fra Oz».

Med på scenen er ei jente som har bosatt seg på Hamar, Anne Bolette Stang Eng, som spiller tre roller i klassikeren om «Dorothy» som drømmer seg til trolldomslandet på den andre siden av regnbuen.

Snill heks

– Jeg spiller den snille heksa «Glinda» og «Tante M», som «Dorothy» opprinnelig bor oss – og så spiller jeg en smaragdianer, en innbygger i Smaragdbyen som «Dorothy» kommer til, forteller Anne Bolette Stang Eng.

Hun er født i Trysil, oppvokst på Tromøya ved Arendal, hun har bodd i Oslo – og nå altså slått seg til i Hamar – som skuespiller og musiker.

– Hamar har masse kulturtilbud med kule teaterfolk og musikere, sier hun.

For publikum i nærmiljøet er hun kjent fra flere Prøysenforestillinger, fra Teater Innlandet, fra scenen i Hamar Teater og fra Frode Berntzens band «Briskebyen Lyttemannslag».

En turne med 56 forestillinger for Riksteatret er hennes debut på et nasjonalt teater – og hun storkoser seg under prøvene.

Eventyrreise

24. og 25. januar møter vi «Dorothy» (Mari Lerberg Fossum) som bor i en liten by i Kansas med sin tante og onkel. En dag virvles hun opp av en tornado, feies av gårde til trolldomslandet på den andre siden av regnbuen, hvor hun møter den snille heksa «Glinda» (Anne Bolette Stang Eng), som forteller om trollmannen og Smaragdbyen.

På reisen møter hun tre rare typer: Fugleskremslet, som ønsker seg en hjerne, Blikkmannen, som ønsker seg et hjerte og en feig løve, som ønsker seg mot …

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke