26. aug
 
Populær romjulsfest
Folket løp til Hamar Teater i romjula; til romjulsteater og to kvelder med romjulskro.

Publisert: 01.jan.2018 18:49
Oppdatert: 01.jan.2018 19:01

– Fullt hus og stinn brakke, meldte Anders Kippersund fra de to kveldene med romjulskro.

På menyen fjerde juledag sto Kast Floss, med swingende revyviser og humoristisk populærmusikk fra første halvdel av 1900-tallet – og ikke minst Vazelina Bilopphøggers-tribute-bandet Tipping for’n far.

Fredag 29. desember var det igjen klart for Big Easy Band – hele Hedmarkens storband, med Randi Strømbu og Knut Kippersund Nesdal lengst fremme på scenekanten. Også her var det stappfullt i salen, da Knut Kippersund Nesdal tok publikum med til Ritz Carlton på trettitallet, eller for den saks skyld til Vegas noen år senere, med «Winter Wonderland». Og Randi Strømbu listet seg fint gjennom den eksklusive ønskelista i «Santa Baby». Og til og med fikk publikum storbands-romjulsdrøm.

Moro med romjulsteater

Aller flest er de som har gledet seg over Turnékompaniets «Soria Moria Slott». Anders Kippersund forteller at nærmere tusen billetter ble solgt til forestillingene i romjula, og at skuespillere og musikere gleder seg til å ta imot folk også kommende torsdag, lørdag og søndag.

Hamar Arbeiderblads kulturredaktør ga forestillingen terningkast fem, og skrev at «Turnékompaniet har funnet nøkkelen til godt familieteater.»

Han skrev også:

«Årets «Soria Moria Slott» er nok et av de aller beste de har gjort, ikke minst fordi de har lyktes å skape balanse mellom småbarnstoffet og stoff for et voksent publikum.»

Stor stas

Anmeldelsen ble gjort med utgangspunktet i den første forestillingen før jul, og da vi besøkte forestillingen fredag i romjula var det svært god stemningen mellom skuespillerne på scenen og publikum i salen.

Den fæle «Rike-Per» (Jonas Kippersund), den snakkende hesten (Philipp Stengele) – og ikke minst «Tåketrollet», en skremmende trehodet skapning (Peter, Jonas og Anders Kippersund) høstet stor applaus fra salen.

Kommende lørdag er det også en liten ekstra «romjulskro» i Hamar Teater, med Steens Dameavdeling m/gjest Camilla Tømta.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke