24. aug
 
Populær Sagatun-feiring
Med hagen full av folk, var det duket for en siste storslått 17. mai-feiring på Sagatun.

Publisert: 17.mai.2014 16:22
Oppdatert: 17.mai.2014 16:33

I tur og orden besøkte historiske personligheter som Herman Anker, Camilla Collett, Hulda Garborg og biskop Halvor Olsen Folkestad den feststemte folkemengden som hadde samlet seg i hagen til det som en gang i tiden var Sagatun folkehøyskole. Der var det ikke bare nasjonaldagen og grunnlovsjubileet som ble feiret, men også at det er 150 år siden skolen ble etablert. Skolen ble grunnlagt av Herman Anker og Olaus Arvesen.

Storhamar blandede kor stilte med en gjeng forsangere, Hamar Musikkorps anno -98 stilte med messingblåsere, og arrangørene hadde som vanlig litervis med eggedosis.

- Dette var lørdagskosen da jeg var smågutt. Det beste er i bunnen. Der er det mest sukker, slo Mikkel Dobloug fast da han fikk servert et lite glass med herligheten.

Sagatun-feiringen ble arrangert for femte og siste gang. Arrangementet har vært holdt som en oppkjøring til grunnlovsjubileet og 150-årsjubileet for folkehøyskolen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke