19. aug
 
Populære damer
Cabary-damene i Nes friteater har aldri vært mer populære. Nå er det satt opp ekstraforestillinger til «Kvæl`n før kvæl`n», som hadde premiere torsdag.

Publisert: 29.nov.2015 07:51
Oppdatert: 29.nov.2015 13:31

Det glises bak sceneteppet på Tingnes kulturhus, og det med god grunn.

– Vi har fått så mange positive tilbakemeldinger etter premièren torsdag. Vi har heller aldri solgt så mange billetter på forhånd, som vi har gjort nå. 80 prosent av billettene var utsolgt to uker før premièren. På samme tid for to år siden hadde vi solgt 29 prosent, forteller Anne Dobloug, som foruten å være på scenen også har vært produsent sammen med regissør Per Kristian Taug dette året.

Overskudd 

Den gode mottakelsen av forestillingen «Kvæl`n før kvæl`n» lover godt også for den yngre garde i Nes friteater.

– Vi går i overskudd, og de pengene kommer til å gå til barn og ungdomsarbeid her, sier Dobloug.

Cabary-damene hadde egentlig gitt seg i 2013, men etter at Dobloug og Eli Stai var på en julekonsert for et år siden ble det sving på sakene.

– Etter den julekonserten hvisket jeg og Eli til hverandre; vi kan vel ikke gi oss nå. Så startet prosessen med ny forestilling. Det har vært veldig fint.

Ihle Steen er grevinnen 

Forestillingen tar for seg julestria, i tillegg til at de to nykommerne Linda Bakke og Linda Hagelund er en rød tråd. I en av sketsjene har damene også laget sin egen vri av Grevinnen og Hovmesteren, hvor karakteren grevinnen er Ringsakers ordfører Anita Ihle Steen.

Privat er det imidlertid ikke mye som er på stell til jul for cabary-damene. – Hjemme hos meg ser det ikke ut, sier Stai.

– Men hvorfor skal vi vaske og holde på, når det er mer artig å slappe av og drikke vin, eller være her og glise sammen med dere. Dessuten vasker vi jo her, sier Dobloug og gliser.

Damene avslutter med forestillinger tirsdag og onsdag.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke