23. aug
 
Postkortsamling

Publisert: 07.okt.2011 10:42
Oppdatert: -
• Den organiserte postkortsamlingen her i landet er cirka 30 år gammel. I 1981 ble landets første klubb, «Norske postkortsamlere», stiftet. Klubben har i dag over 900 medlemmer fra hele Norge. En annen stor klubb, «Postkortsamlere i vest», har nærmere 400 medlemmer.
• Samlere som er ute etter brukte postkort, har en flere muligheter for å skaffe seg nye objekter til samlingene. De mest vanlige kanalene er ulike samlermesser, klubbauksjoner, nettauksjoner (e-bay og qxl) eller gjennom de store frimerkeauksjonene til blant andre Enger, Germeten, Skanfil og Moldenhauer.
• Det dyresete postkortet som skal være omsatt i Norge, gikk for over 14.000 kroner, og det skjedde på en auksjon på 90-tallet. Kortet var utgitt av Nordenfjeldske Dampskibsselskab, med motiv fra Nordkapp og var brukt så tidlig som i 1889.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke