25. aug
 
Presise og vakre toner fra Bratland
Tonene fløy høyt og lavt da Ingebjørg Bratland demonstrerte sine eksemplariske formidlingsegenskaper under fredagens to konserter i Kirsten Flagstad-salen.

Publisert: 04.mar.2016 21:18
Oppdatert: 04.mar.2016 21:18

Med tradisjonelle metoder og teknikker har Ingebjørg Bratland allerede rukket å markere seg som en av Norges mest talentfulle sangere. 

To fulle hus

Hun blander norske tekster og tradisjonell kveding med mer moderne melodier, og på overbevisende vis har hun banet veg til de store konsertsalene og til toppen av radiolistene. Uttrykket er særegent og originalt, men allikevel folkelig og velkjent, og det er mye som tyder på at hun med sin musikk treffer en nerve i det norske publikumet.

På fredag var hun på Hamar-besøk som en del av hennes pågående norgesturné i forbindelse med høstens utgivelse av albumet «Måneskinn». Bortsett fra avslutningen i Den Norske Opera står Kirsten Flagstad-salen som turneens eneste konsertsal med oppført ekstrakonsert, og samtlige billetter ble revet vekk til begge konsertene. Dermed fikk nesten 1.000 publikummere anledning til å bevitne Bratlands særegne stemme med egne ører, og etter et overbevisende program kunne artisten motta stående applaus fra samtlige frammøtte. 

Stødig og presist

 Bratland åpnet i stort tempo, og raste gjennom innledningen uten mye prat. Hun rakk allikevel å sende et par velplasserte sleivspark mot utdelingen av byggeskikkprisen til Ikea, i tillegg til det velkjente stupetårnet på Koigen. Publikum satte tydelig pris på at hun hadde gjort hjemmeleksen, og før hun gikk løs på kveldens fjerde låt var de aller fleste frammøtte allerede helt frelst. Med to albumutgivelser har hu ikke verdens største samling å låter å velge fra, og under fredagens konsert fikk vi også høre flere av hennes oversatte coverlåter. «Fordi eg elskar deg» og «På avstand» er kanskje artistens mest kjente oversettelser, men Jeff Buckleys «Grace» oversatt til «Nåde» kom som et overraskende og aldeles nydelig bidrag til programmet. Selve formidlingen er av høyeste klasse, og artistens særegne lek med toner utføres på stødig, presist og perfekt vis. Vi gleder oss allerede til neste gang. 

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
KONSERT: Ingebjørg Bratland høstet stående applaus under fredagens første av to konserter.
FOTO: KRISTIAN EINANG
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke