19. aug
ALLSANG: Tore Halvorsen hadde ingen problemer med å trekke med seg sangglade løtensokninger.
 
Priset frivillighet
Nordbygdarevyen valgte i år å sette pris på Frivilligsentralen. Da ble det Bygdesnadderpris og 10.000 kroner til de frivillige.

Publisert: 18.feb.2011 09:00
Oppdatert: -

LØTEN: Når Nordbygdarevyen skal sette pris på ildsjelenes innsats for positive tiltak i lokalmiljøet, da gjør de det også på sin måte. Også det å overrekke en pris kan gjøres nesten til et eget revynummer.

Med snert

I går kveld fikk sangglade løtensokninger og ildsjeler i Frivilligsentralen besøk fra Nordbygda.
Og i tillegg til den ærefulle prisen og vel fortjente 10.000 kroner, ble det også et muntert møte med karaktersterke figurer fra Nordbygdarevyens store repertoar.
Men først og fremst var dette tidspunktet for revygruppa å gi et synlig bevis for den respekten de har for alle dem som legger ned et betydelig arbeid for mange grupper i Løten, Løten Frivilligsentral.

Til ildsjelene

- Og dette er en pris til alle dem som nedlegger et viktig og betydelig arbeid helt gratis, understreket lederen for Nordbygdarevyen, Arild Søby. Prisen på 10.000 kroner skal brukes slik at alle de 70 frivillige som gjør en verdifull innsats skal få glede av den, poengterte han da han overrakte prisen til daglig ledere, Anne Grethe Sveen og Torill Edvardsen. Det kan være til en tur, et kulturarrangement eller annen sosial aktivitet.
- Dugnadsinnsatsen er noe vi kjenner fra kulturmiljøet i Løten og vi vet derfor hvor viktig dette arbeidet er og hvor mye arbeid det er, men vi vet også at det gir mye tilbake til dem som er med og yter av sitt overskudd og sin tid, sa Arild Søby, da han overrakte Bygdesnadderprisen for 2011.
Dugnadsinnsatsen eller frivilligheten i Løten Frivilligsentral utgjør om lag 70 årsverk.

Tradisjon

Utdelingen av Bygdesnadderprisen er også blitt et fast innslag i lokalmiljøet i Løten.
Nordbygdarevyen opprettet prisen for noen år tilbake og deler den ut hvert år, dersom overskuddet fra den årlige revyen tillater det. Og hittil har revyen gått med overskudd hvert eneste år. Nå er gruppa i gang med å forberede den 19. forestillingen.
En gapskrattende åpning med et skråblikk på livets alvorligste sider og en velfortjent pris som varmet viste seg å være en god inngang på kveldens store utfoldelse, allsangen ledet an av Tore Halvorsen, kjent fra Ole Ivars og Steinar Kristiansen fra gruppa Scandinavia.

Sangglede

Med fengende rytmer og svært velkjente og kjære sangtekster bød det ikke på særlige problemer å trekke med seg et godt voksent publikum. Det ble en festkveld av det mer sjeldne.
Allsangkvelden var et tilbud fra kulturavdelingen i kommunen. Et opplegg som er blitt mulig gjennom støtte til den såkalte kulturelle spaserstokken. Dette var det første i rekken av ulike gratisarrangementer for den vel voksne delen av befolkningen i Løten.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke