23. aug
ÅPNINGSHELG: Mordene i Kongo solgte 33.682 billetter i åpningshelga. Foto: Friland/David Bloomer
 
Produsent Vatn om Kongo-filmen: - Ikke overrasket over kontroversene
Diskusjonen har fulgt produksjonen av filmen «Mordene i Kongo», anmeldelsene har vært forskjellige - og fremdeles er oppmerksomheten rundt filmen stor. Produsent Asle Vatn fra Hamar er ikke overrasket.

Publisert: 29.okt.2018 12:37
Oppdatert: 29.okt.2018 12:36

– Vi vet at filmen bringer vesentlig nye momenter inn i saken om Moland og French og er ikke overrasket over kontroversene rundt filmen, sier hamarsingen Asle Vatn, som er produsent for filmen og medeier i produksjonsselskapet Friland, i en pressemelding som ble sendt ut mandag formiddag.

Filmen solgte 33.682 billetter i åpningshelgen. 461 billetter på Hamar kino. 33.682 gir en 18. plass på lista over åpningshelger på norske kinoer så langt i 2018. På topp av lista ligger "Skjelvet" med 156.699 solgte billetter i åpningshelgen.

En film som "Norske Byggeklosser" solgte 49.741 billetter i åpningshelgen i februar. Den filmen står nå sent i oktober notert med 263.774 solgte billetter.

Stor oppmerksomhet

Filmen har fått stor oppmerksomhet, ikke minst når det gjelder spørsmålet om hva som egentlig skjedde i jungelen i Øst-Kongo da sjåføren til de to norske mennene, Joshua French og Tjostolv Moland, ble drept.

– Det kommer nye saker – og vi forventer mer. Vi vet at publikum liker filmen. Den ble den mest sette på kino i helgen og det blir spennende å følge dens utvikling framover. Folk må rett og slett gå og se selv, sier Vatn i en pressemelding.

LES OGSÅ: Hamarsing bak Kongo-filmen

I pressemeldingen, som ble sendt ut mandag morgen, het det også: "Anmelderne har vært delt". I Hamar Arbeiderblad fikk filmen en 4'er, det samme som i NRK's Filmpolitiet, en 3'er i Dagbladet - og i VG landet terningen med kun to øyne opp.

Om filmen

Våren 2009 krysser de to nordmennene Joshua French og Tjostolv Moland grensen til Øst- Kongo. Få dager seinere spres nyheten om at deres innleide sjåfør er funnet drept. Etter flere netter på flukt i den mektige kongolesiske jungelen, pågripes de to og dømmes til døden.

Mordene i Kongo er en fortelling om både hovmod og sterke lojalitetsbånd. Når Tjostolv Moland etter fire lange år i fengsel blir funnet død på cella, mistenkes Joshua French for drapet på sin beste venn. I møte med den nedbrutte Joshua French tar filmen oss med på en reise tilbake til en gåte som har vært gjenstand for alle slags spekulasjoner. Det er en historie om to verdener som kolliderer, hvor distinksjonene mellom rett og galt settes på prøve. Kjent som 'Kongosaken' utvikler de skjebnesvangre hendelsene i Kongos jungel seg til en politisk og diplomatisk betent symbolsak som lenge syntes uløselig. (Kilde: Kulturmeglerne)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke