25. aug
INVITERER: Henriette Enger i Hamar kulturhus inviterer igjen til «Innlandsutstillingen». Både proffer og amatører kan delta. Fjorårets utstilling ble en suksess. Her er Henriette fotografert i galleriet, hvor Hong Duc Thanh for tiden stiller ut porselensmaling.Foto: Remi Laakso
 
Proffer og amatører
Fjorårets «Juryert utstilling» gjentas, men har fått et nytt navn: «Innlandsutstillingen». Søknadsfrist for proffer og amatører er 19. februar.

Publisert: 05.feb.2017 14:47
Oppdatert: 06.feb.2017 08:32

– Vi fikk veldig god tilbakemelding i fjor, spesielt på at utstillingen var kvalitetssikret gjennom en faglig sterk jury, forteller Henriette Enger i Galleri Hamar kulturhus.

I fjor mottok galleriet 86 søkere, 46 ble juryert inn.

Juryen

Juryen består i år av:

• Pål Vigeland – metallkunstner i mer enn førti år, kjent for blant annet kirkekunst til ulike kirker, som Skjold kirke i Bergen, Domkirkeruinene i Hamar og Vestfossen kirke. Han er representert med arbeider på Stortinget, Epcot-senteret og Gullfaks A. Han ble tildelt Høstutstillingsprisen for installasjonen «Muren».

• Per Morten Karlsen – bildekunstner, debut på Kunstnerforbundet i 1982, med en rekke separatutstillinger. Innkjøpt av Riksgalleriet, Oslo kommunes kunstsamling, Sør-Trøndelag fylke og Trondheim kommune. Mottatt stipender fra blant annet Vederlagsfondet, Thomas Fearnleys minnefond og Ingrid Lindbäck Langaards fond.

• Mailind Solvind Mjøen – fotograf/bildekunstner, mottatt Norges Bygdekvinnelags kvinnestipend (2013), utstilling med «Unge kunstnere i Hedmark» i Kunstbanken, stipend fra Sparebanken Hedmarks kunstfond, innkjøpt av Hedmark fylkeskommune.

Viktig

Vigeland var også med i juryen i fjor. Han uttalte den gang:

– «Juryert utstilling» gir en tilbakemelding til søker som kan være viktig for videre karriere. Samtidig kan en slik utstilling oppleves som frodig og appellere til nytt publikum.

400 kom til åpningen i fjor, og utstillingen ble besøkt av til sammen 1.600.

– Som sagt, så fikk vi gode tilbakemeldinger, det var stor stas, og derfor inviterer vi til en ny utstilling. Det er en fin mulighet for både etablerte kunstnere og de som ikke er etablerte, sier Henriette Enger.

Galleri Hamar kulturhus hadde i fjor 14.000 besøkende. Flest besøk hadde Vebjørn Sands utstilling, hvor 4.500 kom i løpet av halvannen uke. 2.500 besøkte Nobels Fredssenters «Hva spiser verden».

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke