19. aug
ØNSKER VELKOMMEN: Her er gjengen som er i gang i Basarbygningen på Stortorget med jobben for å utvikle det nye hovedtorget i Hamar. Bak fra venstre: José Luis Vallejo (arkitekt og urbandesigner), RUBÉN Martin (urban artist), Pablo Ferreiro (urban artist)
 
«Prosjekt Stortorget» sparkes i gang lørdag
I morgen markeres åpningen av Stortorget-prosjektet.

Publisert: 16.sep.2011 13:06
Oppdatert: -

Akkurat i øyeblikket ser det ikke veldig fint ut på Stortorget i Hamar; med biblioteket halvvegs revet, med en brakkeby midt på plassen, kampestein strødd utover - og selvsagt biltrafikk over alt. Men dette skal det altså ordnes opp i - og det er denne jobben som startes nå lørdag.
Som motor i jobben er det spanske firmaet Ecosistema Urbano hyret, og dette firmaets strategi er å involvere Hamars befolkning i planleggingen av hvordan det skal bli på Stortorget.
Allerede lørdag kan man legge inn ideer og konkrete forslag når prosjektet sparkes i gang. Ordfører Einar Busterud skal holde åpningstalen, den spanske kunstnergruppen «Boa Mistura», som har graffiti som en av sine spesialiteter, skal vise sin kunst ved å dekorere deler av asfaltplassen, en modell skal vises, det jobbes med å få på plass lokale artister, noen av de såkalte «verksteder» skal presenteres, Hamars befolkning inviteres inn i Basarbygningen hvor det spanske firmaet Ecosistema Urbano nå holder hus og jobber - og planen er å rigge til en stor skjerm koblet til en arbeidsstasjon hvor folk kan skrive eller tegne inn sine ideer som da vil bli vist på storskjermen.
Hamars Bjarte Ytre Arne og Mocci Ryen er engasjert til å jobbe med to av de såkalte «workshopene», og de vil, sammen med samfunnsgeograf Romy Ortiz, fortelle om deres arbeid som har oppstart 26. september.
Planen er at jobb gjennom høsten og vinteren skal gi et konkret forslag til hvordan Stortorget kan se ut, og at dette vil bli lagt fram for politikerne til våren. Det er i utgangspunktet satt av 25 millioner for å ruste opp Stortorget, men HAs rapport fra formannskapsmøtet onsdag kveld denne uken fortalte at det var politisk enighet om å «se på mulighetene til å bygge det dyreste alternativet» (les: 55 millioner kroner).
Er man nysgjerrig på prosjektet, så er lørdag en flott mulighet til å ta med sine spørsmål og møte opp til prosjektåpningen på Stortorget i Hamar.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke