23. aug
SPENT: Hamars mest spente mann i øyeblikket? Bruduljemontør Bjørn Sverre Kristensen. For i dag kimer byklokkene sammen for første gang og lørdag trommes hele byen sammen i begeistringsbrudulje foran kulturhuset.
 
Prøvekimer i dag
I dag kan du høre noe du aldri har hørt før. Som prøve på noe du aldri har sett før, men får se og sannelig høre lørdag.

Publisert: 12.mar.2014 11:44
Oppdatert: -

I dag kl. 13.30 skal nemlig domkirkeklokkene og klokkespillet ved Mjøsa prøvekimes samtidig, for å finne ut hvordan det høres ut å innhylle kulturhuset i klokkeklang. Og da vil Bjørn Sverre Kristensen fryktelig gjerne at du ringer til ham (922 60964) og sier hva du synes.

Bruduljemontør
For selvsamme er nemlig bruduljemontør og tamburmajormajor for den største folkehappeningen i Hamars historie førstkommende lørdag. Da skal jo byen feire sitt nyslåtte kulturhus - og det med en skikkelig bybrudulje. Et begeistringens jubeltog, som skal strømme til Stortorget og sammen skape det største interaktive grasrotkunstverket som noen gang har vært der. Minst 17 tamburmajorer i alle aldre og fra alle byens korps leder an. Bak strømmer Hamars frivillige kulturliv, dansegrupper, spelemannslag, teatergrupper, skoleelever, foreninger og enkeltkunstnere og lag i alle aldre - og ikke minst den begeistrete hamarsing skal bryte ut i sang, musikk, dans eller skuespill, eller for den del bare stå stille begeistret og se seg rundt på plassen ved Kulturhuset.

Samklang

Det hele starter med at en klokke i klokkespillet ved Mjøsa spiller Hamar-sangen. Klangen får kimende svar fra klokkene i domkirketårnet, som igjen får gjenklang fra klokkespillet. Slik hylles kulturhuset inn i klokkeklang, i et samspill som aldri har vært prøvd før.
Og det er her onsdagsforspillet i dag kommer inn. For ingen har noensinne hørt domkirkeklokkene og klokkespillet i samspill, og ingen aner derfor om resultatet blir surt eller sterkt eller gørfint. Domkantoren skal spille på klokkespillet og klokkeren kime med klokkene. Men ingen av dem, og ikke Bjørn Sverre Kristensen, som kommer til å løpe fram og tilbake mellom domen og brygga, heller, aner hvordan det kommer til å klinge! Så er du i byen og har en mening om det du hører, slår du på bjella til ham, det ber han så (s) pent.

Hamarkakafoni

Og så stiller du modig opp lørdag, gjerne medbringende noe som lager lyd, og blir med på verdens største hamarkakafoni, til ære for kulturhuset, og som levende bevis på at Hamar kan være både heftig og begeistret.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke