20. aug
 
Prøvelekte i Prøysenhuset
Den nye utstillingen i Prøysenhuset fikk tommel opp da en gruppe energiske testpiloter fikk prøvekjøre husets fire nye aktivitetsrom.

Publisert: 14.jul.2015 10:10
Oppdatert: 14.jul.2015 10:21

– Nå er jeg så sliten at jeg nesten ikke klarer å puste, sier Magnus Fagerhaug Bryhni (6) etter å ha jobbet seg gjennom den nye Prøysenutstillingen i rekordfart. Fredag åpner den permanente Prøysenutstsillingen «Livets runde» i forbindelse med årets Prøysenfestival, og i går var det duket for en aldri så liten prøvekjøring av utstillingens fire nye aktivitetsrom.

Flere aktiviteter

Utstillingen består av fire nye aktivitetsrom:

På Snekker Andersens Verksted finner man alt en snekker trenger for å lage krakker, båter eller andre ting. I Tegnerommet kan barna perle, kle seg ut, lime og tegne. På lekerommet finner man en egen butikk, sklie og lekekjøkken, og på biblioteket har man mulighet til å koble av med et stort utvalg Prøysenbøker.

– Her er det kjempegøy, sier Maria Fagerhaug Bryhni (8). Hun var en av mange som var på plass for å teste ut utstillingen som prøvekanin.

– Vi har snekret, kledd oss ut, tegnet og lekt. Så langt synes jeg kanskje at snekkeverkstedet var det morsomste av alt sammen, sier Herman Østvang (6).

Kompisen Magnus Fagerhaug Bryhni kunne i likhet med flere andre gi tommel opp til de nye aktivitetene i Prøysenhuset.

– Dette er kjempekult. Jeg synes egentlig at alt var like moro, fastslår han.

Gull verdt for foreldrene

Til stede var også barnas foreldre, og samtlige kunne konstatere at Prøysenhuset nå har gjort effektive grep for å ta barna på alvor.

– Da vi tok turen hit i fjor fikk vi tilbakemeldinger fra ungene om at de ikke var like artig som i det forrige Prøysenhuset. Det er flott å se at de nå har fått på plass flere aktiviteter for barna, sier Kari Fagerhaug Bryhni og legger til:

– Så langt virker det som at de har truffet med utstillingen. Ungene ser ut til å storkose seg. Fagerhaug Bryhni påpeker samtidig at det slettes ikke bare er barna som har nytte av flere aktiviteter i Prøysenhuset.

– De har fått på plass flere ulike aktiviteter, og akkurat det er gull verdt for oss foreldre. Da har ungene noe å drive med mens vi ser på resten av utstillingen, sier Fagerhaug Bryhni.

Prøve

For sjef på Prøysenhuset, Hogne Moe, var det helt naturlig å hente inn våre yngste borgere da den nye, permanente utstillingen skulle testes i praksis.

– Vi tok kontakt med folket gjennom sosiale medier, og det er flott å se at vi har fått på plass såpass mange testpiloter. Det er ingen andre som kunne gjort denne testen. sier Hogne Moe. Han brukte tiden godt på å studere hvordan ungene reagerte på de ulike aktivitetene, og kunne raskt konstatere at Prøysenhuset har truffet blink med flere av de nye rommene.

– De kaster seg over aktivitetene. Ungene er både aktive og nysgjerrige, og det er akkurat det vi er ute etter, sier han. Moe forteller samtidig at den nye utstillingen, «Livets runde», tar barn på alvor akkurat slik Alf Prøysen gjorde det.

– Vi ønsker at Prøysenhuset skal være et sted hvor det er gøy å være barn, sier Hogne Moe.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke