24. aug
PRISVINNERE: Prisvinneren av Prøysenprisen visesanger Frank "Tønes" Tønnesen og prisvinneren av Teskjekjerringprisen forfatter Endre Lund Eriksen under utdelingen på Det Norske Teatret i Oslo torsdag formiddag. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
 
Prøysen-heder til Pitbull-Terjes far
Forfatter Endre Lund Eriksen og musiker Frank Tønnesen ble torsdag hedret med henholdsvis Teskjekjerringpris og Prøysenpris.

Publisert: 14.feb.2013 11:56
Oppdatert: -

Endre Lund Eriksen fra Bodø er mest kjent for sine bøker om Pitbull-Terje, som han har høstet mange priser for. Nå prises han for hele sitt forfatterskap, for sine sangtekster og filmmanus,
- Årets prisvinner viser en skriveglede og et engasjement for sitt unge publikum som gjør ham prisen verdig. Han har skrevet både om livet og hverdagen vi alle er en del av og han har skapt nye univers i beste Teskjekjerringånd, skriver juryen blant annet i sin begrunnelse.
Siden 2002 har den meget produktive forfatteren skrevet 17 bøker.
Prøysenprisen for 2012 går til Frank Tønnesen med artistnavnet Tønes. Han er visesanger, gitarist og tekstforfatter, og ble i forrige uke nominert til Spellemann både i klassen for året tekstforfatter og årets viseplate - "Sån av salve".
- I tekstene bruker han Sokndal-dialekt og forteller humoristiske og underfundige historier, ofte om nære og hverdagslige ting, skriver juryen.
Både Prøysenprisen og Teskjekjerringprisen er opprettet til ære for Alf Prøysen, og gis for fremragende innsats innenfor musikk, visekunst eller diktning i sjangre som forbindes med Prøysen. Prisene dels ut av bokhandlerkjeden Libris og NOPA, foreningen for komponister og tekstforfattere. (©NTB)


Prisvinneren av Prøysenprisen visesanger Frank "Tønes" Tønnesen og prisvinneren av Teskjekjerringprisen forfatter Endre Lund Eriksen under utdelingen på Det Norske Teatret i Oslo torsdag formiddag. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke