25. aug
 
Prøysen-maraton
Det ble en suksess med fjorårets festival i tre uker. Denne sommeren blir det en hel festivalmåned, med 150 arrangementer.

Publisert: 21.apr.2017 21:26
Oppdatert: 21.apr.2017 21:34

Det kom 250 (i snitt) på besøk hver dag under fjorårets festival. Til sammen, alle arrangementer inkludert, kom 10.000. Det er nær dobbelt så mange som i et godt år da festivalen var i et mindre format. Nå utvides det ytterligere, med arrangementer hver dag i hele juli, fire og en halv uke, pluss en gedigen konsert med Oslo-Filharmonien 11. august.

– La oss se... 30 forestillinger med barneteater, 30 morrakaffe, 30 fortellerstunder, 30 ganger «Prøysen-perler», pluss, pluss, pluss, ja, da snakker vi om 150 arrangementer, sier daglig leder på Prøysenhuset, Marit Beate Rise. I går presenterte hun programmet sammen med Kristine Lundsbakken og Hogne Moe.

HER kan du lese en tidligere HA-sak om årets festival.

Stort program

Det skal være teaterforestilling for barn hver dag, det skal være klatreløyper i Mikkelikskiskogen, det skal bli allsang, omvisninger, vandring langs Præstvegen, Snekker Andersen-verksted, folk skal få se forestillingen «Brakar og Joanna» – og store artister kommer også, selvsagt.

Voldsomt blir det når Oslo-Filharmonien kommer med nærmere hundre for å gi skikkelig trøkk på jordet ned mot Mjøsas bredd, nedenfor Ringsaker Prestegard. Hit kommer også Knut Anders Sørum for å være vokalist under konsertens Prøysen-del, og det skal komme nok en stor artist og en kjent konferansier. Sjefen på Prøysenhuset mener det er plass til 10.000 mennesker på jordet, men sier at målet er å lokke fire – fem tusen til denne opplevelsen 11. august.

DeLillos kommer for å opptre på torget i Brumunddal, superbarnestjernen Angelina Jordan kommer – og Ingrid Olava kommer til bursdagsfeiring 23. juli med kveldskonserten «Ingrid Olava langs Præstvegen».

«Unge Prøysen»

Lista på plakaten er lang, men nevnes bør i alle fall Unge Prøysen hvor ungdom over hele landet inviteres til å tolke Prøysen, sende inn en video eller en lydfil og konkurrere om å få holde en konsert under festivalen – og premie på 5.000,-

Bidrar hver eneste dag gjør også Prøysenhuset egne folk, Kristine Lundsbakken og Hogne Moe – med egne opplegg.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke