18. aug
 
- Dette ser veldig fint ut
Tusenvis var på plass da Prøysenhuset åpnet dørene for aller første gang, og det var mange som lot seg imponere av nybygget.

Publisert: 23.jul.2014 19:29
Oppdatert: 30.jul.2014 14:25

Reaksjonene var mange, men utelukkende positive da Prøysenhuset åpnet dørene for aller første gang. Den offisielle åpningen ble gjennømført under Festforestillingen som også markerte Alf Prøysens hundreårsdag, samt åpningen av årets Prøysenfestival. Hundrevis av nysgjerrige folk fra hele landet fant vegen inn i det nye Prøysenhuset, og det var mye som tydet på at samtlige likte det de så.  Bente Irene Solberg er fraflyttet nesning, og hun nølte ikke med å ta med barna Håvard Solberg Nybøe (11) og Ingvild Solberg Nybøe (14) fra Porsgrunn til Rudshøgda for å ta del i den store Prøysenfeiringen i Prestvegen.

- Jeg syntes at huset er veldig fint, sier Ingvild Nybøe. Hun forteller at de har fått en god dose med Prøysen i løpet av oppveksten, og at det var moro å endelig ta turen til stedet der det hele startet.

- Vi hadde skoleavslutning med Alf Prøysen som tema, og da fikk jeg med meg en god del. Jeg kjenner igjen mye av det jeg lærte da på veggene her inne, sier Håvard Nybøe. Også moren Bente Irene lot seg imponere av den nye storstua i Prestvegen. 

- Arkitektonisk er dette et spennende og morsomt bygg, og jeg syntes at det passer veldig bra som Prøysenhus, sier Bente Irene Solberg. Hun var slettes ikke alene om å skryte av byggets beliggenhet, og det var tydelig at mange satt pris på de naturskjønne omgivelsene.

 - Dette ser veldig fint ut. Det ligger veldig fint og anonymt til i terrenget, og det første som slår meg er at det er noe helt annet enn det forrige huset som lå ved motorvegen, sier Evy Renate Kveen som hadde tatt turen fra Vågå sammen med Ragnhild Tessnes (5) og Amund Tessnes (9). 

- Vi har ikke rukket å få det helt store inntrykket av det innvendige ennå, men så langt ser det veldig bra ut, sier Knut Berg. Han er oppvokst på Fusje gård noen få meter unna Prøysenstua, men er i dag bosatt i Moss sammen med kona Ann-Carin Berg. 

- Jeg har kjørt forbi noen ganger, og nå skjønner jeg hvorfor jeg ikke har sett bygget fra motorvegen.  Det er flott at det ligger anonymt til og flott inntrukket i skogen, sier han.

Se flere bilder her!

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
POSITIVE: Hundrevis av folk fra hele landet fant vegen inn da det nye Prøysenhuset åpnet dørene, og det var tydelig at folket likte det de så.
FOTO: TROND LILLEBO
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke