24. aug
Alle gode ting: (Fra venstre) Emilie Christensen, Ingeborg Marie Mohn og Julia Witek i visepopgruppa No 4.foto: anne valeur
 
Prøysens arvtakere
«Uforutsigbare, finurlige tekster som tar opp arven etter Alf Prøysen på en mesterlig måte», var en del av juryens begrunnelse for å tildele årets Prøysenpris til gruppa No 4, som gleder seg til å spille på Hedmarken.

Publisert: 27.nov.2017 17:39
Oppdatert: 27.nov.2017 17:40

I en av No 4s kanskje fineste sanger, innrømmer tekstforfatter Emilie Christensen at hun aldri har sett elg. Ikke har Oslo-jenta vært mye på Hedmarken heller, men dét blir det i alle fall orden på nå som gruppa har mottatt Prøysenprisen, og tradisjonen tro skal spille på Prøysenhuset, helst på Alfs bursdag 23. juli.

– Det er vel sjanser for å se elg da kanskje? sier Emilie Christensen spøkefullt.

4. navnet

Visepop-trioen, bestående av Julia Witek, Ingeborg Marie Mohn og Emilie Christensen, har eksistert siden 2007, da de tre jentene gikk sammen på musikklinja på Foss videregående i Oslo. Siden har bandet hatt flere navn (av ulik kvalitet) men No 4, er det fjerde og antakeligvis siste. For nå begynner navnet å sitte i bevisstheten til et stadig økende publikum.

HVA NÅ

– Vi har faktisk måtte sette opp en ekstraforestilling etter at Sentrum Scene-konserten nå i desember ble utsolgt, sier Christensen med begeistring og overraskelse i stemmen. At gruppa skulle vinne Prøysenprisen kom også som en svært hyggelig overraskelse.

– Det er veldig hyggelig at noen ser hva vi holder på med, sier vokalisten, som også skriver mesteparten av tekstene.

Hva er suksessoppskriften deres?

– Vi priser stadig oss selv for at vi er tre, vi er aldri alene om noen ting og alle avgjørelser vi tar blir gjennomtenkt. Hadde jeg vært soloartist, kunne jeg gjort mye flaut, ler Emilie.

i godt driv

Så langt er det lite å være flau for. Debutalbumet fra 2016 ble svært godt mottatt og «Stort og smått» deres første radiohit. Andrealbumet «Hva nå» ble akkurat sluppet. Før jul blir det julekonserter med Lars Lillo Stenberg.

Og så skal gruppa diskutere hva de skal gjøre med prispengene (25.000), grundig og i plenum.

– Det er helt fantastisk for oss, vi er jo ikke det mest inntjenende bandet, sier Christensen.

Og kunne sikkert føyd til: «ennå».

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke