17. aug
Dobbeltløp: Her er teamet bak Teater Innlandet og Prøysenhusets første fellessatsing: Fra høyre: Teatersjef Janne Langaas, manusforfatter Morten Joachim, leder ved Prøysenhuset Anne Strømmen, og Teater Innlandets produksjonsleder Ida Marie Vik og markeds
 
Prøysensamarbeid
For første gang satser Prøysenhuset og Teater Innlandet tungt sammen, i en forestilling som skal vises både på Prøysen og i teaterdistriktet.

Publisert: 19.apr.2012 06:26
Oppdatert: -

Ringsaker
Prøysenfestivalens faste sommerforestillinger i regi av Prøysenhuset, har blitt et høydepunkt i Blåklokkevikua de siste sju åra og samler et stort publikum. Men årets forestilling får langt større nedslagsfelt, idet Teater Innlandet sender den ut på turné i samfunnshusformat. Dermed får innlandet to porsjoner Prøysen. Et lokalt spel utenfor Prøysenstua i juli, og en teaterversjon rundt omkring i dertil utvalgte samfunnshus i høst.

Samme skuespillere

Begge oppsetningene bygger på det manuskript forfatter og regissør Morten Joachim arbeider på akkurat nå, bygget over novellen «Tida og timen» fra «Dørstokken heme». I Prøysenfestivalens utomhustapning skal den hete nettopp det, mens Teater Innlandets versjon har tittelen «Skaff meg en synder».
Institusjonene har engasjert de samme fire skuespillerne til begge arenaer, men velger forskjellige musikere og ulike musikalske uttrykk. Prøysenfestivalen har dertil med 15 amatørskuespillere i sin utgave, som drar de store linjene med fokus på stykkets fire karakterer i relasjon til hverandre og bygda, i tråd med Prøysens idédiktning. Inne på samfunnshusene blir karakterdramaet mer intimt og gir større rom for å nærlytte til ord, toner og undertoner.

Dobbel effekt

Teatersjef Janne Langaas i Teater Innlandet og leder av Prøysenhuset Anne Strømmen gleder seg til å utnytte stykkets potensial dobbelt, lokalt og på lokalet.
- Det er unikt å oppleve Prøysen på hans enemerker, men han er hele Norges og vi skal ta ham ut på nesten 30 samfunnshus i Hedmark og Oppland, sier teatersjef Janne Langaas.
- Han skal ut de på lokalene, som har panel, historie, fest og stemning i veggene - og bare dit. Kulturhuset på Hamar, om det hadde vært ferdig, hadde eksempelvis ikke vært aktuelt. Ikke Teatersalen i Brumunddal heller. Premièren blir på et samfunnshus i Ringsaker, sier hun, uten å nevne navn ennå, men også uten helt å skjule at hun tenker Fremad.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke