25. aug
 
Pryder naturen med trefigurer
I håp om at folk skal smile og få tankene i gang, har nederlandske Hildwin Scheffer plassert seks trefigurer rundt i naturen på Helgøya og Tingnes.

0
Publisert: 29.jul.2016 11:20
Oppdatert: 29.jul.2016 11:26

I 2000 flyttet Hildwin Scheffer og kona Renee Dekker til Norge. På grunn av venner fra Nes, havnet det nederlandske paret på Tingnes. Mens Renee jobber på Infoteket, er Hildwin mest opptatt av å tenke, tegne, designe og skape trefigurer som pynter opp landskapet.

forstørrer gjenstander

Scheffer er landskapsarkitekt, møbelsnekker, designer og ingeniør. Han brenner for å skape de spesielle tingene som folk gjerne tar en ekstra titt på.

– Det hele startet med en tankeprosess som jeg videre-tegner på et moderne program som heter Graphic Design Software. Der blir figuren tegnet i 3D-format og jeg har mulighet til å plassere figuren i et rom. Deretter tar jeg i bruk moderne maskiner som lager formene jeg ønsker. Håndarbeid er også en viktig del av arbeidet med å forme figuren, forteller 47-åringen.

Av materialer bruker han for det meste furu og gran. I tillegg hender det han må skru deler sammen.

– Det typiske med det jeg lager, er at jeg forstørrer en gjenstand som til vanlig er liten. Tanken bak er også at figurene skal ha en funksjon, og da gjerne en annen funksjon enn det vi forbinder den originale gjenstanden med.

skal få tankene i gang

Du har kanskje lagt merke til dem. Trefigurene som er plassert rundt om på Tingnes og Helgøya. I forbindelse med programmet Skibladner minutt for minutt og den store folkefesten rundt Skibladner, kom den 50 kilo tunge hengelåsen opp under Tingnesbrua.

– Det måtte tre mann til for å få den på plass under brua. Hengelåsen er to meter lang, men ser likevel utrolig liten ut der den henger under brua. Meningen er at folk skal legge merke til noe uvanlig i landskapet og la tankene surre rundt figurene. Kun hundre meter fra hengelåsen står nøkkelen til hengelåsen, inntil muren ved Tingnes kirke, forteller Scheffer.

Den nederlandske landskapsarkitekten produserer trefigurene i sitt egne snekkerverksted på Tingnes. Drømmen er å kunne gjøre noe lignende i et arkitektfirma.

– Jeg har så mange ideer og elsker virkelig det jeg holder på med. Det hender jeg jobber hele natta når jeg først har et prosjekt gående, og vips, er en ny trefigur plassert ute i naturen. En dag ønsker jeg å jobbe i et firma og fortsette å skape kreative gjenstander. Jeg har flere spennende prosjekter på gang, avslutter Hildwin.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke