20. aug
DELTE VILLIG: Både gamle og nye fans hadde møtt opp for å høre bandets samtale med Mona B. Riise.FOTO: AURORA OVERLAND
 
Return gledet gamle fans
Bandet som startet på Stange og vokste seg til en Norgessensasjon innen puddelrocken, har ikke bare klart å gjøre et realt comeback. 20 år etter glansdagene har de fått plass på selveste Nasjonalbiblioteket.

Publisert: 16.mar.2017 23:50
Oppdatert: 16.mar.2017 23:53

Få band blir etter ett tiår eller to husket av andre enn ihuga fans. Og få gjør som Return: Bandet som startet på Stange, og vokste seg til en norgessensasjon innen puddelrocken på 80- og 90-tallet, har ikke bare klart å gjøre et realt comeback, 20 år etter glansdagene – nå har de fått en plass på selveste Nasjonalbiblioteket også.

I anledning av bibliotekets Return-hyllest var det ikke bare fanpost, artikler og annen memorabilia som hadde tatt plass i de ærverdige lokalene på Solli plass. Både gamle og nye fans hadde møtt opp for å høre bandets samtale med Mona B. Riise, og se guttene framføre ett par av kjenningsmelodiene live.

KASSETT UNDER JULETREET

Før Return og Mona – som for øvrig er journalist, og kanskje særlig kjent fra dommerstolen i Stjernekamp – inntok scenen, ble de varmt introdusert, som seg hør og bør i en anledning som denne, av en fan. Han forteller om den første kassetten under juletreet og om allsang på skolen. Det er ikke tvil om at Return har hatt pallplass hos mange, rundt om i Norge.

Monika Jørgensen hadde også tatt turen til Solli plass torsdag kveld. Hun og ei god venninne startet Returns første fan-magasin, og de kunne fortelle at det var gitarist Øyvinds far som tok på seg jobben med å distribuere bladene.

25 KONSERTER I ÅRET

Knut Erik, Tore og Øyvind startet med en akustisk versjon av «Sing me a song», og satte med det en god tone for resten av kvelden. Selv om både klærne og hårfrisyrene er mer lavmælte enn på 80-tallet, og Henning manglet, bød Return fortsatt på mer enn nok av både energi og sjarm.

I sittegruppa var stemningen om mulig enda bedre. Både latteren og spøkene satt løst, og bandet fortalte med både selvironi og alvor om hvordan det hele startet. Oppturene, nedturene og alt imellom.

Mona og guttene engasjerte hele salen, og brøt jevnlig opp for å spille gamle klassikere. Alle tre var enige om at gjenforeningen i 2011 har bydd på mye moro.

De som før turnerte og sto på uten like for å nå drømmen, har bestemt seg for å tilpasse seg et roligere tempo. Maksantallet på 25 konserter i året er satt, og er det ikke gøy lenger? Ja, da gir de seg.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
SERVERTE NOEN LÅTER: Return med vokalist Knut Erik Østgård i front framførte noen av sine kjente låter.FOTO: AURORA OVERLAND
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke