17. aug
The Pussycats: Fra glansdagene midt på 60-tallet.
 
Pussycats kom
Da The Pussycats spilte på Fløta i 1966, var bandet også innom Hamar Arbeiderblads redaksjon. Journalisten var mest opptatt av hvor ofte de vasket håret.

Publisert: 02.aug.2017 13:07
Oppdatert: 02.aug.2017 13:07

«En langhåret type – visstnok gutt – på fottur i byens hovedgater. Bak ham en hoppende og dansende mengde av stedets yngre piker, som vekselvis uler, hyler og trekker seg litt i håret, men ikke tilstrekkelig til at frisyren ødelegges. Og mellom kraftanstrengelsene forsøker de å få typens navnetrekk og samtidig ta på ham.»

Slik ble det beskrevet i Hamar Arbeiderblad 20. august 1965, etter at Pussycats hadde gjestet byen. Bandmedlemmene benyttet også anledningen til å besøke HAs lokaler. «Medlemmene ser ikke så fryktinngydende ut,» syntes journalisten som dekket besøket. «Håret er kortere enn det The Rolling Stones har, men det er absolutt langt nok.

«Hvor ofte vasker dere håret?» spurte journalisten.

«Tor-tre ganger i uken», lød svaret.

«Er langt hår en nødvendighet i dagens pop-verden?» ønsket HAs mann vite.

«Ja», svarte bandet.

Dagen før var de visstnok blitt nektet servering på Victoria. «Der serveres ikke damer uten følge med menn,» bemerket HA, Men det høres ut som en ikke helt vellykket morsomhet.

Og politiet satte rød lapp på bussen deres på Østre Torg. Det var Pussycats’ berømte og beryktede to-etasjes London-buss, som bandet hadde innført. Og politiet advarte bandet mot å henlegge aftensturen langs midtstripen i byens hovedgater. Gjorde de det, ville det lett bli besøk hos politiet i Grønnegata.

Ikke stort enklere var det da Pussycats skulle kjøre til konsertplassen på Fløta. Bussen var for høy til diverse underganger, og ledninger måtte tas ned for å slippe den fram. Men alt lot seg ordne, og The Pussycats kom tilbake også ved senere anledninger. Men de kom visst aldri innom HA igjen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke