20. aug
Fei­ret pla­te­slipp: Glenn Gran og Lo FI fei­ret slip­pet av pla­ta «Stones and Dirt» på Klubbscena i Ha­mar Kulturhus lør­dag kveld. Foto: Henrik Langgård
 
Rått og upolert
Med en 86 år gammel gitar, fengende rytmer og gode låter var det fest i Hamar Kulturhus lørdag kveld.

Publisert: 11.nov.2017 23:58
Oppdatert: 12.nov.2017 09:26

Glenn Gran har vært på veien i over 20 år. I det siste har han slått seg sammen med andre musikere og dannet Glenn Gran og Lo-Fi. Bandet fikk mye oppmerksomhet i sommer da de spilte på NRKs Sommeråpent ifra Rena. Nå er bandet klar med sin aller første skive og markerte dette med plateslipp på lørdag kveld.

plateslipp

«Stones and Dirt» heter den nye plata til Glenn Gran og Lo-Fi. Et plateslipp må selvsagt markeres og dette ble gjort på Klubbscena i Hamar Kulturhus lørdag kveld. Etter at Christian Boevra hadde varmet opp publikum med vakre Lowgarden-låter var scenen klar for Glenn Gran og Lo FI. Bandet som består av Glenn Gran på gitar og vokal, Olav Slagsvold på saksofon, Jan Inge Larsen på trommer, Thomas Johnsen på bass og Magnus Østvang på orgel skuffet ikke de rundt 75 oppmøtte, men ga de heller en heidundrendes oppvisning i heftig musikk.

variert uttrykk

Med musikalske røtter i blues, jazz, rock og roots har bandet et mildt sagt variert uttrykk. Dette er en type musikk som ikke helt kan settes i bås. En gjenganger er det allikevel i alle låtene, og det er Glenn Grans 86 år gamle National gitar. Den upolerte og røffe lyden som kommer ut ifra denne gitaren er med på å gi musikken et særpreg. I sammen med Magnus Østvangs Hammond-orgel og Olav Slagsvolds saksofon blir dette en sammensetning og en instrumentasjon som man ikke finner overalt. Særegent er det, men det låter godt og fyller lydbildet over den godt samspilte rytmeseksjonen som gjør en meget god jobb med å holde lydbildet rent og pent. Glenn Grans vokal skjærer flott igjennom lydbildet og det er ikke til å stikke under en stol at dette er et musikalsk uttrykk som kler hans vokalstil meget godt.

god stemning

De rundt 75 publikummerne på Klubbscena så ut til å kose seg med god musikk lørdag kveld. Dette gjenspeilte seg i musikerne som igjen så ut til å være meget fornøyde med kveldens konsert. Til tider kunne man se tilløp til dansing og mange av de 75 fikk svingt i gang rockefoten til Glenn Gran og Lo-Fis musikk. Responsen imellom låter var heller ikke til å ta feil av. Rungende applaus fylte salen imellom låtene og det var stor begeistring blant publikumet da bandet spilte. En ting skal være sikkert og visst, med et plateslipp som dette, venter det mye godt i framtiden for dette bandet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke