21. aug
Randi Stene: Skal styre Flagstad-festivalens kunstneriske innhold.
 
Randi Stene ny Flagstad-leder
Randi Stene blir ny kunstnerisk leder for Kirsteh Flagstad Festival etter Bjørn Simensen.

0
Publisert: 21.aug.2014 18:50
Oppdatert: 22.aug.2014 06:47

Styret i Kirsten Flagstad Festival ansatte i går Randi Stene som kunstnerisk leder.

- Styret er veldig glad for å ha fått en kandidat som er aktiv sanger på høyt internasjonalt nivå og som samtidig er en høyt ansett pedagog, ser styreleder Christel Meyer.

Randi Stene ble fast ansatt som solist ved Det Kongelige Teater i København i 2002, men har vært tilknyttet ensemblet helt fra 1989. Hun har også et utstrakt konsertrepertoar og har gjort flere plateinnspillinger.

Sitt internasjonale gjennombrudd fikk hun på Theatre du Châtelet i Paris i 1993, i rollen som Octavian i Rosenkavaleren. Hun har også sunget ved flere større scener som Opéra de Bastille, Royal Opera House i London og på Metropolitan i New York. Hun har besøkt kjente festivaler som Salzburg, Edinburgh, Bergen og BBC Proms.

Ved siden av en aktiv sangerkarrière er hun professor II ved Norges Musikkhøgskole og casting-ansvarlig ved Trondheim Musikkteater, og har fram til nå også vært kunstnerisk leder for Sommersang på Ringve.

I Danmark er hun hedret med Edith Brodersens æreslegat og Ridder af Dannebrog, og her hjemme har hun fått Kritikerprisen og Sibeliusprisen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke