22. aug
Rappepappa i SEMIFINALEN: Fredrick Haugen aka Esset konkurrerer om en finaleplass i Mart'n-prisen 2012. Sønnen Adrian (9 måneder) klør i fingrene etter hjelpe pappaen sin med miksingen av lydsporet. Foto: Anders Grobstok Dalen
 
Rapper på radio'n
Semifinalistene til årets Mart'n-pris er klare. Småbarnspappa, elektriker og rapper Frederick Haugen er en av 9 håpefulle, unge talenter.

Publisert: 19.sep.2012 06:56
Oppdatert: -

HAMAR
- Jeg skriver veldig mye om ting som betyr noe for meg, sånn som låten «Aldri som før». Den er dedikert til kompisen min som døde av kreft, forteller Haugen.
I 2010 arrangerte Haugen og Simen Sveberg en støttekonsert på Hydranten for en kreftsyk venn.
- Musikken er min måte å få tømt huet, forteller Haugen.

Hjemmesnekret studio

Haugen har nylig kjøpt seg hus i Brumunddal, og har bygd et ministudio i kjelleren.
- Egentlig er det bare en madrass og noen tepper som henger ned fra taket, ler Haugen.
Nå konkurrerer han om et stipend på 17.00 kroner, lydkort og 16 timer innspillingstid i et profesjonelt lydstudio.
- Hvis jeg vinner skal jeg virkelig prøve å få gitt ut en miksteip.

Gutteband og beatboxere

Låten «Aldri som før» er en av 9 bidrag som konkurrerer om en plass på hovedscenen under årets utdeling av Mart'n-prisen, og som daglig blir spilt på Radio Exact.
De andre semifinalistene er guttebandet Long Way Home fra Brumunddal, sangeren Kristine fra Ottestad, gitaristen Christopher Roseth Sand fra Brumunddal. Guttebandet Firo´s Orchestra fra Ottestad og Hamar, rapperen Odin Thune Brønstad aka Oneyed fra Hamar., Eirik Daleng aka EirikD fra Gjøvik, singer/songwriter Lill Regine Skaug fra Ringsaker og beatboxeren Kristoffer Skjølberg aka Toffey fra Ottestad.

Fagjury bestemmer

I tillegg til en publikumsfavoritt basert på telefonavstemning er det en fagjury som skal bedømme semifinalistene. Fagjuryen består av representanter fra blant annet Exact Radio, Toneheim Folkehøgskole og Dunderbeist, i tillegg til fjorårets vinner av Mart´n-prisen Matilda Gressberg. Juryen plukker ut tre innslag som går videre til finalen, og sammen med publikumsfavoritten utgjør dette de fire. finalistene som skal kjempe om Mart´n-prisen 2012 fra hovedscenen søndag 30. september.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke