21. aug
 
Reagerer på åpningsshowet
- Det virker som det er lettere å komme seg inn når en har kommet seg ut, sier Erland Dalen - kordirigent i Hamar.

Publisert: 06.jan.2014 17:51
Oppdatert: -

Nå reagerer han på åpningsshowet i Hamar kulturhus, med utgangspunkt i artistlista som er blitt presentert.

- Ære være alle inviterte artister, musikere og dansere, sier han. - Men det er kanskje betimelig at ingen av dem som skal bli de daglige brukere av huset er invitert til denne offisielle åpningen, foruten Teater Innlandet.

Selv mener han at det tv-sendte åpningsshowet ville vært en god anledning til å få vist fram en del av det som Hamar har å by på, og ikke minst barn og ungdom.

- Nå skal denne åpningen vises i NRK, så det er mulig at det er lagt føringer der og det hele skal jo finansieres og kjendisfaktoren er om man vil eller ei, en viktig faktor her, sier han.

- Men - det er jo kanskje et tankekors, og jeg vet jeg sitter i glasshus her som kulturarbeider i Hamar, at en rekke av de institusjoner som er med å skape et rikt kulturliv i Hamar, ikke er funnet verdig en plass i programmet.

Flere kommer til

- Foreløpig er det bare en del av programmet som er klart, og barn og ungdom fra Hamar kommer absolutt også til å være med, sier produsent for åpningsarrangementet Elisabeth Nord.

- Vi er inne i en prosess, og er opptatt av å ivareta alle grupper, sier hun.

- Samtidig er en av grunnene til at vi har fått så god sendetid på NRK, at vi har funnet fram til å mange flotte artister.
Å heller ikke glemme at åpningsshowet bare er en del av det bredt opplagte åpningsarrangementet, som starter fredag morgen og fortsetter hele lørdagen da hele Kulturhuset er stappfullt av arrangement med lokale utøvere.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke