18. aug
SKJØNNER REAKSJONENE: Ordfører Morten Aspeli sier at han skjønner at folk reagerer på at Hamar kulturhus sier nei til etablerte artister som ønsker å leie seg inn.FOTO: HANNE MAREN TORPEN HOKSTAD
 
Reagerer på kulturhusdriften
– Jeg er ikke fornøyd med at Hamar kulturhus ikke kan ha den aktiviteten folk ønsker, sier ordfører Morten Aspeli (Ap).

Publisert: 10.apr.2015 12:51
Oppdatert: 13.apr.2015 12:04

Hamar kulturhus har sagt nei til en rekke etablerte artister som ønsker å spille der. HA vet at Halvdan Sivertsen, Øystein Sunde, Ingrid Bjørnov, Kim Larsen, Jo Nesbø/Di derre og Siri Nilsen er blant artistene som har fått avslag.

På Hamar Arbeiderblads Facebook-side haglet det med kommentarer fredag formiddag, fra folk som er kritiske til driften. Også ordfører Morten Aspeli reagerer på måten kulturhuset drives på.

– Jeg skjønner godt at det er mange reaksjoner fra folk. Jeg reagerer på det samme som veldig mange andre hamarsinger. Det er klart jeg vil ha Ingrid Bjørnov til Hamar! Hvorfor det ikke lar seg gjøre, må vi se nærmere på. Jeg har allerede snakket med rådmannen, sa Aspeli til HA fredag formiddag.

BEGRENSENDE MODELL

HA er gjort kjent med at kulturhuset er bygget med en momskompensasjon. Denne skal legge føringer for hvor mye Kirsten Flagstad sal kan leies ut.

– Det er valgt en finansieringsmåte for kulturhuset, som virker begrensende på utleie. Det synes jeg er synd. Hvis det er slik at det ble valgt en finansieringsmodell, som er hemmende for bruken, da kulturhuset skulle bygges, stiller jeg et stort spørsmålstegn ved dét. Hvis det er slik at det er valgt en driftsmåte som gjør at Kirsten Flagstad sal ikke kan leies ut så mye som markedet er villig til, må vi se på organiseringen, sier Aspeli.

skal opp til drøfting

Det er lagt opp til at formannskapet skal foreta en intern drøfting av kulturhusdriften. Det vil skje i løpet av kort tid.

– Flertallet bestilte en sak i forbindelse med budsjettet i desember. Vi venter på å få den fra administrasjonen. Vi må se på hvilke muligheter som finnes, sier Aspeli, og sikter til den valgte løsningen med momskompensasjon.

Ordføreren er klar på at han ikke er fornøyd.

– Jeg er ikke fornøyd med at Hamar kulturhus ikke kan ha den aktiviteten folk ønsker, sier Aspeli.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke