17. aug
Festforestilling: Ble streamet og tv-sendt på NRK onsdag kveld. Stemningen var høy, men ikke alle syntes om tv-sendingen.
 
Reagerer på Prøysen-sending
Festforestillingen på Prøysenfestivalen ble godt mottatt av publikum, men den NRK-sendte tv-overføringen er blitt kritisert av mange.

Publisert: 25.jul.2014 10:51
Oppdatert: 25.jul.2014 10:53

På Facebook har Morten Bergersen, tidligere teatersjef ved Den Nationale Scene i Bergen, kritisert sendingen i skarpe ordelag, både at det ble valgt amatører i sentrale deler, og den tekniske kvaliteten på produksjonen. «Jeg synes den var underlig dårlig», uttaler Borgersen til Dagbladet.

Også flere HA-lesere har reagert på den tekniske kvaliteten på sendingen, blant annet på kameravinkler.

Til dette forklarer festivalsjef Hogne Moe at forestillingen aldri var planlagt som noen tv-produksjon, men at NRK Hedmark og Oppland hadde ønsket å streame det, og fikk tillatelse til det. I etterkant kom spørsmålet opp om å vise det på tv også, som NRK fikk ja til.

- Dette var ment som en der- og da-opplevelse, sier Hogne Moe til HA, og påpeker at tilbakemeldingene fra publikum på stedet og utøverne var veldig gode.

TV-sendingen onsdag kveld oppnådde mellom 250.000 og 400.000 seere.

Til Dagbladet uttaler tv-sjef Arne Helsingen i NRK at forestillingen ble filmet som en tilgjengeliggjøring, som de ofte gjør fra ulike arrangementer.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke