22. aug
Nominert til mesterborger: Ekteparet Øyvind Ranestad og Marianne Myklebust er ledere av HIL Friidrett, og nominert til Årets Mesterborger av Hammer By.Foto: Anders Grobstok Dalen
 
Reddet friidretten i Hamar
- Nominasjonen til Øyvind Ranestad og Marianne Myklebust er absolutt fortjent, sier tidligere HIL-leder Truls Norderhaug, som gir duoen æren for å gjennopplivet HIL Friidrett.

0
Publisert: 03.jun.2016 06:16
Oppdatert: 03.jun.2016 06:43

De sportslige bidraget på årets nominasjonsliste til Mesterborger av Hamme By er to velkjente navn innen byens barneidrett. Ekteparet Ranestad og Myklebust er henholdsvis leder og sportslig leder i HIL Fridrett, og kan ta mye av æren for at byens barn og unge har et friidrettsalternativ.

- Øyvind og Marianne tok tak med å ha en friidrettsgruppe klar når idrettsparken på Børstad stod ferdig. De var på banen og tok tak i det, så vi i det hele tatt skulle ha en friidrettsgruppe med innhold og aktive utøvere. Det så vi for oss var nødvendig da vi skulle gå i krigen med kommunen for å få et ordentlig anlegg, sier tidligere HIL-leder Truls Norderhaug.

Stor medlemsøkning

Friidretten i HIL lå brakk i flere år. I 2010 trakk noen ildsjeler pusten skikkelig, og blåste nytt liv i HIL Friidrett. Det ble arrangert friidrettsskole på nedslitte Hamar Stadion med 120 unger, og de neste årene ble de om lag 70 medlemmene skysset rundt til Domkirkeodden, Greveløkka og Sveum i Brumunddal. Gleden var stor da Hamar Idrettspark på Børstad ble åpner 23. mai 2015.

I 2015 hadde Hamar IL friidrett 115 registrerte medlemmer, av disse er 87 medlemmer 12 år og yngre. Tilsvarende tall for 2014 var henholdsvis 75 og 52 medlemmer. Klubben har med andre ord hatt en solid vekst de siste to årene, og ligger ann til å øke ytterligere i år.

- Den store drivkraften

- Nominasjonen er absolutt fortjent. De er fortsatt den store drivkraften i HIL Fridrett. HIL har fått et veldig godt apparat oppe og gå takket være deres måte å organisere gruppen på. Øyvind er et organisatorisk talent og ordensmenneske, så å ha han som leder er veldig bra, sier Norderhaug.

Fjorårets største arrangement var Hamar Grand Prix og Østlandsmesterskapet, som ble arrangert i pinsen. HIL friidrett var medarrangør av årets Lille Hamarstafetten, hovedarrangør av Hamarstafetteen og medarrangør av Norwegian Grand Prix, som også ble arrangert på Hamar Idrettspark.

Ranestad har også vært aktiv i Hamar Orienteringsklubb gjennom flere verv, og Myklebust har i mange år vært en meget aktiv i langrennsmiljøet på Hedmarken.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke