19. aug
PRIS: Jon Learn (til venstre), amerikaner bosatt i Furnes, deltok i en filmfestival for hestefilmer i New York – og Learn vant prisen for beste regi. Foto: Privat
 
Regipris til Learn
Jonathan Dale Learn (57) mottok pris for beste regi i klassen for dokumentarfilmer i New York for filmen «Horse-power’s: From The Land Of The Vikings».

Publisert: 29.nov.2017 17:47
Oppdatert: 29.nov.2017 17:51

Filmfestivalen «EQUUS Film Festival» ble grunnlagt i 2013, og hvert år vurderes hundrevis av filmer med hest i sentrum. Ideen er å bevisstgjøre hestens plass i samfunnet, gjennom historien og i dag. Festivalen, som arrangeres midt på Manhattan, inviterer til forskjellige klasser; som featurefilm, dokumentfilmer, kortfilmer, musikkvideoer, annonsefilmer, treningsfilmer, kunst- og litteratur.

Filmen «Horsepower’s: From The Land Of The Vikings» vant for beste regi, i klassen «International Feature». Filmen er en entimes dokumentarfilm laget for amerikansk og norsk TV – og den deltok i konkurranse med femti andre filmer i sin klasse.

Tre historier

Filmen tar utgangspunkt i hestens plass i menneskenes liv, og tre historier presenteres; en om en familie som lever med hesten i naturen, en historie om ei oslojente som flyttet til fjells for å leve med hest – og en historie om en krigsveteran som bruker hest i sin terapi.

Jonathan Dale Learn og hans norske kone Eva traff hverandre under OL i 1994. De endte opp i Furnes, fordi de ønsket å ha hester. Jonathan Dale Learn fortsatte sin jobb som filmprodusent, og har blant annet laget film om norsk skøytesport og om Hamars postkortfamilie Normann.

I flere år har Jonathan Learn og hans kone jobbet med prosjektet «Horse Powers». I fjor vant prosjektet to priser, også i «EQUUS Film Festival»; en for beste trailer og en for beste annonsefilm.

Flere festivaler

Prosjektet er planlagt som en TV-serie, men også som vist nå i N.Y. Filmen er planlagt for amerikansk TV, under paraplyen PBS (amerikansk kringkastingsorganisasjon med 354 lokale medlemsstasjoner) – og etter hvert på norsk TV.

Jonathan Learn, hans kone og Cathrine Fodstad, som er med i filmen, var til stede under filmfestivalen i New York – og Jonathan Learn skriver i en epost at filmen blir vist på flere festivaler i USA i løpet av november og desember.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke