23. aug
 
Reiseglade jubilanter
Hamar Veterankorps er et vanlig syn i Hamars gater. Korpset fyller i år 30 år, og feiret det med ferie og flertallige konserter i de polske byene Gdansk og Kolobrzeg.

Publisert: 14.jul.2017 21:51
Oppdatert: 14.jul.2017 22:21

– Vi må spille når vi er på tur. Det er den innstillingen vi har, sier Egil Hersleth.

– Og så må det være litt romslig, så det er litt fritid utover det, legger Steinar Brubakk til.

4 konserter på 6 dager

Jo da, reisealbumet inneholder bilder av mye godt i glasset (og byvandring med reiseleder Harald Norbye), men konsertene hører med når Hamar Veterankorps fyller 30 år. I dag teller korpset mellom 45–50 aktive musikanter, og ledes av dirigent Bjørn Frode Kvernstuen, som for øvrig er like gammel som korpset.

– Når vi reiser får ledsagere være med. Og det er en liten höjdare, for det skaper så veldig godt miljø innen korpset. Dette er noe de ser fram til hvert eneste år.

Spiller i Hamar på lørdag

Hamar Veterankorps er ikke uvant med å dele seg opp i mindre ensembler, og blåsegruppa i korpset holdt konsert i parken i Kolobrzeg.

– Vi spilte «Gammel jegermarsj», «Norge i rødt, hvitt og blått», litt forskjellige valser, en tysk marsj, og Prøysen var vi vel innom, sier Hersleth.

På lørdag holder samme blåsegruppe konsert ved Triangelgården i Hamar sentrum. Knut Rasmussen, leder av blåsegruppa, har arrangert en velkjent fødselsdagssang som korpset skal øve inn.

– Rasmussen lager en del morsomme ting. I morgen skal vi øve inn «Hurra for deg» av Margrethe Munthe, som Rasmussen har arrangert. Den skal vi spille for Skibladner på bursdagen 2. august, sier Hersleth,

– Vi bidrar veldig mye i sånne sammenhenger, og er veldig fleksible når det kommer hvor vi holder konserter. Jeg mener vi spiller en viktig, kulturell rolle i byen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke