20. aug
STOLT: Anja Katrine Tomter er stolt over årets program, det største AnJazz har hatt siden starten i 2005.
 
Rekord-program
Internasjonale og nasjonale stjerner, utekonsert, kirkekonserter, parade, barneprogram, seminar – og lokale artister på egen scene. Aldri har AnJazz presentert et så omfattende program.

Publisert: 30.mar.2017 17:07
Oppdatert: 30.mar.2017 17:30

– Ja, jo, det er nok det, sier Anja Katrine Tomter på spørsmål om årets AnJazz har det mest omfattende program i festivalens historie.

Les også: Her er hele programmet

Flere enn tjue arrangementer er plottet inn i programmet. Og responsen er allerede god. Festivalpassene er solgt ut.

Populær jazzlunsj

– Er noen av konsertene utsolgt?

– Nei, men det nærmer seg når det gjelder enkelte konserter, eksempelvis «Jazzlunsj» lørdag 13. mai med Heine Totland og Gisle Børge Styve.

– Andre konserter som selger bra?

– Solveig Slettahjell, Knut Reiersrud og pianotrioen In the Country, også lørdag, fredagens konsert med Marilyn Mazur, åpningskonserten og søndagens konsert med Level 42 i Hamar kulturhus.

Onsdag 10. mai åpner AnJazz, egentlig med et innslag i barnejazzprogrammet allerede til lunsj, men på kvelden er det åpningskonsert med China Moses, datter av jazzsangerinnen Dee Dee Bridgewater og regissør Gilbert Moses. «En stemme å regne med på den franske soul/pop-arenaen», heter det i presentasjonen.

En godbit

AnJazz er blitt et av Hamars varemerker, med start i 2005. Festivalen har hele vegen presentert store navn, både nasjonale og internasjonale – og mellom 3.000 og 4.000 mennesker besøker AnJazz hvert år.

– Vi hadde jo ønsket oss flere besøkende, selvsagt, men jeg tror det er i denne størrelsen vi er som festival, sier Anja Katrine Tomter.

– Det nærmer seg. Kan du gi oss et par anbefalinger for AnJazz 2017?

– Jeg liker jo alt, hehe, men en godbit er helt sikkert konserten torsdag 11. mai hvor svenske Jan Lundgren hyller sin legendariske landsmann Jan Johansson. Det blir en perle av en konsert. Og Marilyn Mazur blir spennende – og så klart utekonserten på Stortorget lørdag med Greasy Gravy.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke