19. aug
Shakespeare-suksess: F.v. Trine Nyhus Lørum, Camilla M. Brandt og Johanne Margrethe Kippersund Nesdal sjarmerte publikum under årets forestilling.
 
Rekordbesøk i sola
Over 2.000 publikummere tok turen til Atlungstad og årets Shakespeare-komedie «Kjærlighet på pin(n) e»

Publisert: 03.jul.2017 12:36
Oppdatert: 03.jul.2017 12:41

Dermed nådde arrangørene i Turnékompaniet 2.000 besøkende for første gang siden oppstarten i 2014.

– Vi er kjempefornøyde. Jeg tror vi har funnet en form som publikum trives med og som vi er litt alene om, sier regissør Inga-Live Kippersund.

Under oppstartsåret i 2014 trakk Turnékompaniet 1.400 mennesker til Atlungstad. Året etter fulgte de opp med 1.900 besøkende, før de i 2016 trakk totalt 1.700 publikum til tross for dårlig teatervær.

200 publikummere i snitt

I år har det meste klaffet for arrangørene.

– Det har gått strålende. Vi har et utrolig bra samarbeid med Atlungstad Brenneri, og det har sørget for at alt har gått helt smertefritt. I år har vi til og med hatt værgudene med oss, sier Kippersund fornøyd. Årets oppslutning på 2.000 besøkende er fordelt på ti forestillinger fra og med premièren 22. juni, noe som igjen betyr at «kjærlighet på Pin(n) e» trakk 200 mennesker i gjennomsnitt per forestilling. Tribunen på Atlungstad har en kapasitet på 260 publikummere.

– Jeg sier som Shakespeare: «The more the merrier». Vi har fremdeles plass, og vi vil gjerne ha med oss enda flere mennesker til nesta år, sier regissøren.

Klare for mer Shakespeare

Kippersund, som var ansvarlig for både omskriving av manus og regi, forteller at hun har mottatt utelukkende positive tilbakemeldinger.

– Vi er kjempefornøyde med både oss selv og publikum, smiler Kippersund, som er klar for å satse videre mot nye Shakespeare-sprell neste sommer.

– Dette var fjerde år på rad, og det er moro å se at det kommer stadig flere og flere publikummere. Vi kommer selvsagt tilbake neste sommer. sier regissør Kippersund.

Nå venter nedrigging av tribune, men Turnékompaniet og Hamar Teater tar ikke sommerferie helt ennå. De er nemlig allerede i gang med planleggingen av høstsesongen, og Anders Kippersund forteller at publikum har mye å glede seg til.

– Vi legger ut billetter til årets høstkomedie og romjulsteater i løpet av uka, sier han. Høstkomedien har fått tittelen «Soria Moria Slott». Romjulsteatret har i år fått tittelen «Hamar 2036».

– Høsten er allerede i gang for oss, og snart begynner også påmeldingen til Hamar barne- og ungdomsteater, forteller Anders Kippersund.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke