25. aug
REKORDBESØK: 8.700 mennesker var innom Domkirkeodden og Hamar Middelalderfestival i løpet av helgen.
FOTO: KRISTIAN EINANG
 
Rekordbesøk på Domkirkeodden
8.700 besøkende sørget for ny publikumsrekord for Hamar Middelalderfestival.

Publisert: 12.jun.2016 20:40
Oppdatert: 13.jun.2016 06:37

Med sommersol og flotte festivalforhold flokket folket seg til Domkirkeodden og Hamar Middelalderfestival, og arrangørene kan juble over nok et vellykket år langs Mjøsa. Festivalleder Ranveig Nordbryhn, som i år ledet Middelalderfestivalen for tiende gang, er meget fornøyd etter vel gjennomført festival.

- Dette har vært en fantastisk helg med masse fantastiske mennesker, fint vær, blide folk og nye rekorder. Arrangementteknisk har alt fungert helt perfekt, stråler Nordbryhn. Fjorårets rekord-oppmøte endte på 8.500 menneske. Med årets oppslutning på rundt 8.700 besøkende kan dermed arrangørene juble for ny publikumsrekord. 

- Vi kryper marginalt opp fra i fjor, og det er rett og slett helt utrolig. Det er morsomt å se hvordan dette arrangementet stadig trekker til seg flere og flere folk. Nå kan vi skryte av rekord for tredje år på rad, smiler Nordbryhn.

Folksomt på lørdag

Hun peker på lørdagsbesøket som det store høydepunktet, og forteller at de knapt har sett så mange mennesker samlet på Domkirkeodden på én og samme dag.

- Jeg trodde aldri i verden at vi skulle toppe den lørdagen vi hadde i fjor, men nå ser vi at var enda flere her i år. Det er helt utrolig, sier festivallederen fornøyd. 

Mystikk og magi

Årets festival ble arrangert med magi og mystikk som tema, og Nordbryhn mener at de i år har lykkes med tematikken i langt større grad enn tidligere år. 

- Vi begynte med temaer for et par år siden, og vi merker at vi blir bedre og bedre på den biten. Inntrykket mitt er at årets tema var synlig gjennom hele festivalen, og det noe vi kommer til å jobbe videre med, sier hun. 

Nordbryhn forteller samtidig at årets festival også slår tidligere omsetningsrekorder. 

- Vi har ikke alle tallene klare, men vi kan allerede se at vi aldri har hatt så stor omsetning som i år, sier hun fornøyd. Årets festival hadde et budsjett på snaut 1.2 millioner kroner. Hamar kommune støtter festivalen med 100.000 kroner, og fylkeskommunen støtter festivalen med 76.000 kroner. Arrangørenes inntekter er basert på inngangsbilletter i tillegg til salg av mat og drikke. 

Festivallederen forteller at besøksmassen først og fremst består av folk fra Hamar-området, men at de også ser et stadig økende antall besøkende fra resten av Norge. 

- Det er ikke så lett å vite akkurat hvor mange som kommer langveisfra hvert eneste år, men vi merker at antallet er økende. Vi ser også at de som kommer til Domkirkeodden gjerne tilbringer hele dagen her nede. Man merker at folk virkelig koser seg når de er her, og akkurat det synes selvsagt vi er helt topp, sier Nordbryhn.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Ranveig Nordbryhn
Foto: Anders Grobstok Dalen
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke