18. aug
 
Rekordmange vil bli lærlinger hos Statoil

Publisert: 25.sep.2012 04:13
Oppdatert: -
161 nye lærlinger har nå startet sin to år lange læretid hos Statoil. 2.192 ungdommer fra hele landet søkte læreplass hos Statoil i år, noe som er rekord- Vi har redusert antallet nye lærlinger denne høsten noe fra 177 i fjor, sier rekrutteringsdirektør i Statoil Tone Rognstad til Stavanger Aftenblad.
Årsaken er at det er at det på offshoreinstallasjonene er strenge sikkerhetsbegrensninger på hvor mange lærlinger man kan ha per lærlingansvarlig.
- Men vi vil gjerne følge opp avtalen som i vår ble inngått mellom LO og NHO, med ambisjon om å øke antall lærlinger med 20 prosent innen utgangen av 2015, sier Rognstad. (©NTB)
- Lærlingene er inne i to år. Totalt har Statoil dermed 337 lærlinger inne akkurat nå, sier Tone Rognstad.
De aller fleste vil få jobb etter endt læretid i Statoil.
Høstens nye lærlinger i Statoil fordeler seg slik: Snøhvit: 19, Mongstad 31, Tjeldbergodden 10, Kårstø 25, Sture 4, Kollsnes 10. Dessuten er 10 lærlinger fordelt på forskningssentra og andre anlegg på land. Offshore har 51 nye lærlinger startet denne høsten. (©NTB)
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke