17. aug
REKORDGJENG: Det er klart for Bør Børson på Teater Innlandet. Ffra venstre Lars Jacob Holm, Marte Stolp, Per Tofte, Thali M. Liberman, Mats Moe, John Nyutstumo, Liv-Ellen Kahrs, Morten Rudå og Marit Synnøve Berg
I bilen: Anette Lauenborg Waaler og Tom Styve. Foto: Gisle Bjørneby
 
Rekordsalg for "Bør Børson jr."
Interessen for Teater Innlandets «Bør Børson jr.» er stor. Aldri i teaterets historie har en forestilling forhåndssolgt så mange billetter.

Publisert: 17.okt.2018 14:58
Oppdatert: 17.okt.2018 14:58

4.000 billetter er solgt før forestillingens premiere på Hamar torsdag 18. oktober.

– I Hamar er alle forestillingene nærmest utsolgt, og salget går også godt i Brumunddal og Moelv, melder Randi Strømbu i Teater Innlandet.

Forventningene er enormt store til Teater Innlandets største satsing noensinne; med et budsjett på mellom fem og seks millioner kroner, med et trettitalls involverte foran og bak scenen og i forarbeidet, med tretti forestillinger i tjue kulturhus – fra 18. oktober til 2. desember.   

Rekordjakt

– Vi forventer at det skal bli fullt over hele Innlandet, har teatersjef Janne Langaas tidligere sagt i Hamar Arbeiderblad. Hun har ikke lagt skjul på rekordjakten når det gjelder billettsalg. En rekord er allerede satt: beste forhåndssalg noensinne. Nå spørs det om «Bør Børson jr.» kan slå rekorden til «Det året det var så bratt» (Øystein Sunde-forestillingen fra 2014) med 8.497 billetter solgt i Innlandet, pluss forestillinger i Oslo – til sammen 10.424 billetter.

Til Hedmarken

Igjen skal vi få oppleve Johan Falkbergets folkekomedie fra 1920, klassikeren både fra teaterscene, film og TV. 

Regissøren Lars Erik Holter jobber til daglig som professor i skuespillerkunst på Kunsthøgskolen i Oslo (KHIO), han er flere ganger nominert til Heddaprisen som regissør – og han hadde regien for «Hedda Gabler» ved Teater Innlandet. Han er en av de mest anerkjente innen skuespiller- og regi-faget i Norge – og denne gang har han flyttet Bør til Hedmarken og til femtitallet.

Han som skal ha hovedrollen, Tom Styve, gleder seg stort, og sa  med en gang at han alltid hadde hatt lyst til å spille Bør.

LES OGSÅ: Flyttes til Hedmarken

Positive

Premièren er torsdag 18. oktober i Kirsten Flagstad-salen i Hamar kulturhus. Der spilles også forestillingen lørdag 20. oktober – før skuespillere, medhjelpere og utstyr sendes ut på landevegen i Innlandet.

Det er allerede gjort prøvevisninger, og tilbakemeldingene fra disse er positive. 

«Bør Børson jr.», Teater Innlandet 2018, er med: Tom Styve, Anette Lauenborg Waaler, Per Tofte, Marte Stolp, Marit Synnøve Berg, Morten Rudå, Lars Jacob Holm, Mats Moe, John Nyutstumo, Liv-Ellen Kahrs og Thali M. Liberman.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke