17. aug
Ettertraktede: Dansebandet Contrazt har totalt 40 konserter i løpet av sommeren 2017.
 
Rekordsommer for Contrazt
– Det har vært mye tidligere, men denne sommeren her er personlig rekord for Contrazt i antall opptredener, sier bassist Hans Olav Trøen.

Publisert: 13.jul.2017 22:13
Oppdatert: 20.jul.2017 13:08

Contrazt var landets hyppigst turnerende band i sin sjanger i 2014, 2015 og 2016, med cirka 90 spillejobber per år. Og det virker ikke som om de har umiddelbare planer om å trappe ned fra tronen. Ifølge Hans Olav Trøen, bandets bassist og sjef for turnévirksomheten, er årets sommerturné utenom det vanlige.

– Det har vært mye tidligere, men denne sommeren her er personlig rekord for Contrazt i antall opptredener. Fra mai og ut august spiller vi 40 kvelder, sier Trøen.

Deler scene med Ole Ivars

På onsdag sto de på scenen på Dansefestivalen i Sel, med blant andre Ole Ivars.

– Vi har en fridag nå, og skal videre til Hitra på fredag, og besøker så Nord-Trøndelag på lørdag, sier Trøen, og påpeker at fridagen både inkluderer akustisk konsert og platesignering.

– Vi skal dele scene med Ole Ivars både på Stavernsfesten neste fredag og på sommerfest på Trosby neste lørdag. Det er moro å gjøre jobber med dem.

– Vi er veldig heldige

I juni ga bandet ut albumet «Luksusliv», deres 13. utgivelse siden starten i 2005. Førsteopplaget av Luksusliv ble utsolgt etter to dager.

– Alt vi gjør denne sommeren var booket på forhånd, men vi har merket etterspørselen utover høsten, og ikke minst neste år. Det er hyggelig. Vi er veldig heldige som har så mye å drive med. Vi elsker å reise rundt på sommeren og treffe folk. Det er mange festivaler, messer og glade dager. Hver bygd har sin egen festival nå, og vi er heldige som får være en del av mye av dette, sier Trøen.

Spiller på «Sommertoget»

Det blir ingen stopp i Hamar, Stange eller Elverum denne sommeren, men onsdag 20. juli medvirker Contrazt i direktesendinga av NRKs sommerstorsatsing «Sommertoget» fra Kongsvinger sentrum.

– Da kommer vi rett fra Svenska Dansbandsveckan i Malung og skal videre til Stavern. Det passa fint med et tv-stopp på Kongsvinger. Der stiller vi forresten med utvidet besetning, sier Trøen, som liker den hektiske sommeren.

– Ferien tar vi etter siste helga i august.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke