20. aug
BLINK IGJEN: Espen Røhne skjøt igjen blink denne uka. I fjor sikret han Sting til Hamar. Denne gang Elton John.
 
Her er mannen som skaffet både Sting og Elton John
Espen Røhne er riktig mann til riktig tid, og det er akkurat hva Hamars kulturliv trengte. – Hamar er blitt et bra sted å være, et bra sted å reise til – og et sted med ja-mennesker, sier han.

Publisert: 19.nov.2016 12:59
Oppdatert: 19.nov.2016 13:15

Det ble en bra dag på jobben. Ti tusen Elton John-billetter solgt på under fem minutter. Nå gjelder det bare å skaffe billett til mor.

Kan hende fryktet Espen Røhne uroen torsdag kveld, noen timer før billettene til neste års store Elton John-konsert ble lagt ut for salg. Kultursjef i Hamar Morten Midtlien hadde allerede sagt i avisa at totalbudsjettet var på drøyt seks millioner, og at det måtte selges ti tusen billetter. Espen roet seg ned på sofa’n med å se Magnus Carlsen ligge på en sofa i New York mens motstanderen Karjakin igjen rotet med nordmenns selvbilde.

Antakelig var han ikke så nervøs, agenten, som for noen år siden flyttet tilbake til sitt kjære Hamar – og som nå har gjort det ingen har gjort før ham, to ganger solgt ut en megakonsert i småbyen før Nitimen har kommet skikkelig i gang.

– Blir det feiring?

– Jeg hadde i utgangspunktet ikke tenkt på noe feiring, planen var å være tidlig oppe lørdag for å være til stede på guttebandy. Men nå blir det vel kanskje en liten tur ut ...

- Ble det bonus?

– Ingen bonus, dessverre – men jeg har et fast honorar. Godt betalt. Men også har dette vært mye jobbing.

– Hva er lønna for å hente en verdensartist til Hamar som selger ut på fire minutter og førtisju sekunder?

– He, he, nei, det kan jeg ikke gå ut med.

– Fire minutter og førtisju sekunder, er det verdensrekord?

– Neida, det skjer nok titt og ofte - i eksempelvis Oslo Spektrum – men jeg tror ikke det er noe Elton John har gjort før. I alle fall har ingen av hans seks siste konserter i Norge solgt ut så fort. Og i Kristiansand solgte de fem tusen av sine ti tusen billetter.

– Hvorfor valgene Sting og Elton John?

– Mange i Hamar hadde lenge ønsket seg Sting, det visste jeg. Hamar Arbeiderblad hadde til og med en gang tittelen «Drømmer om Sting» på forsiden i forbindelse med et intervju med gutta i Hamar Music Festival. Elton John ble første gang nevnt samme kveld som Sting spilte på Stortorget. Det var fire–fem personer fra Live Nation på Hamar for å sjekke hvordan dette fungerte. De var svært fornøyde, og de spurte der og da hva jeg syntes om Elton John neste år. Jeg svarte at det hadde jeg trua på.

– Tror du Elton John vet at han skal til Hamar?

– Jeg tror det. Jeg har fått inntrykk av at han ønsker å spille på mellomstore arenaer. Han liker ikke å spille på store sportsarenaer. En scene foran åtte til ti tusen mennesker, det er hva de ser etter når det er snakk om turne i Europa.

– Penger er en sak, men hva slags andre krav setter disse store artistene?

– Først og fremst steder de kan gi publikum en god opplevelse. Og ikke minst ønsker de seg til steder hvor folk vet hva de driver med. På Hamar har de også en fantastisk backstage på Basarene, og kontorfasiliteter i Hamar kulturhus. Og Stortorget er en flott arena, med bebyggelse på alle sider – og et sted hvor alle får se.

– Det har jo vært store artister på Hamar tidligere, også uten at konsertene er blitt solgt ut. Hvorfor tror du denne responsen er her nå?

– Jeg tror Hamar er blitt et bra sted å være, et bra sted å reise til – og med ja-mennesker. Det var en periode Hamar ikke var så gjevt, men det har skjedd noe. Folk er igjen stolte av Hamar. Ta for eksempel Toto-konserten på Tjuvholmen, nå har vi solgt nesten to tusen billetter der – og halvparten til folk som ikke er fra Hamar - men som kommer på grunn av konserten.

– Hva slags artist ville vært helt bomskudd?

– Nei, det er håpløst å si. Men med en arena som tar åtte til ti tusen, så trengs en artist som mennesker i flere generasjoner har et forhold til. Det kan være kjedelig for de yngste, men det er viktig at artisten har et godt grep om sitt publikum. Da er det mindre risiko.

– Hørte en fugl hviske at moren din slet med å skaffe seg billett fredag morgen. Hva skjedde?

– Hun var på Narvesen fem på ni fredag morgen, men der hadde folk stått i kø fra klokka åtte på morran. Hun rakk ikke å komme på nettet før det var for sent.

– Og nå ...?

- Jeg må vel få ordnet det på en eller annen måte.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke