18. aug
AVLYST: Tore Larsen (t.h.) beklager avlysningen, men er enig i arrangørenes beslutning. Her fra fjorårets konsert i Stangehallen.
FOTO: Ole Kristian Haagenrud
 
Return avlyst
Vallset IL avlyser konserten med Return i Stangehallen. Arrangementet avlyses som følge av dårlig billettsalg og laber publikumsinteresse.

Publisert: 30.jan.2017 12:24
Oppdatert: 30.jan.2017 15:38

- Vi i Return syntes dette er leit, men vi støtter dem i den avgjørelsen, sier Return-bassist Tore Larsen. Konserten var satt til 1. april, men nå, to måneder før arrangementdatoen, er det klart at konserten avlyses. Arrangørene i Vallset IL begrunner avlysningen med få forhåndssolgte billetter og dårlig engasjement på sosiale medier. Larsen forteller at Return støtter Vallset ILs avgjørelse. 

- Man merket ganske fort at det ikke var det samme engasjementet som det var for et år siden, og vi i Return er ikke i den posisjonen at vi gidder å ødelegge for noen. Vi skal lage gode opplevelser, og da er det ikke noe problem for oss å bli med på en avlysning, sier Larsen. 

Larsen er klar på at det koster mye å arrangere en stor konsert i Stangehallen og forteller at det ikke er forsvarlig å gjennomføre arrangementet.

- Et arrangement i Stangehallen har altfor store kostnadsrammer til at et idrettslag skal risikere store underskudd. Det er slutt på den tida da man ventet på at folk skulle komme i døra, og dermed er man avhengig av at det er et akseptabelt forhåndssalg. Nå nærmet vi oss the point of no return, sier han. Bassisten peker på at de har spilt flere konserter i området i løpet av det siste året, og at mange mest sannsynlig har prioritert sommerens arrangement på Tjuvholmen. 

- Nå hadde vi en veldig god konsert sammen med Stage Dolls på Orlud før jul og i august skal vi spille på Tjuvholmen sammen med Toto. Da kan det hende at publikum fikk for mange tilbud å velge i mellom, sier Larsen.

Arrangørene beklager

Egil Sønsterud fra arrangørene i Vallset IL beklager at de nå har sett seg nødt til å avlyse konserten.

- Vallset idrettslag beklager dette på det sterkeste og vi synes selvsagt at det er veldig synd, men det var rett valg å ta før idrettslaget sto i fare for å pådra seg utgifter vedrørende arrangementet, opplyser Vallset IL i en pressemelding. Arrangørene bekrefter at billettsalget ikke har stått til forventningene. 

- I fjor hadde vi over 800 solgte billetter per 14.01.16, og under selve arrangementdatoen bikket vi 1600 solgte. Nå sto ikke antall solgte billetter i samsvar med budsjettet, og da vi så at salget stagnerte måte vi dessverre ta det kjedelige valget å avlyse årets konsert.

Arrangørene opplyser at kjøpte billetter kan refunderes på utsalgssted innen 1. juni 2017.

I tillegg til Return var koret Konfekt og Tre Skaller klare for festkonserten i Stangehallen.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
LEIT: Return-bassist Tore Larsen syntes det er leit at konserten avlyses.
FOTO: Kristian Einang
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke