18. aug
KOMMER: Rickie Lee Jones kommer på ny Europaturne, og det innebærer besøk i Hamar.
FOTO: NTB Scanpix.
 
Rickie Lee Jones til Hamar kulturhus
Med et nytt og etterlengtet album i bagasjen legger verdensstjernen Rickie Lee Jones ut på Europaturné. Hennes første destinasjon; Hamar kulturhus.

Publisert: 27.aug.2015 14:26
Oppdatert: 27.aug.2015 14:28

Etter ti års pause er endelig den amerikanske verdensstjernen og dobbel Grammy-vinner, Rickie Lee Jones, albumaktuell og tilbake slik vi kjenner henne. Nyutgivelsen «The Other Side of Desire» har mottatt strålende kritikker. The Telegraph gir albumet fire av fem stjerner og kaller henne, en profet i lærjakke».

Albumet er tydelig inspirert av hennes nyadopterte hjem, New Orleans, hvor hun har tilbrakt sin tid de siste årene. Jazzmetropolen har kommer under huden på henne, noe som kan høres i både musikken og tekstene i «The Other Side of Desire».

I oktober starter Europaturneen, og før hun blir å se på de store konsertarenaene i Paris, London, Hamburg, København og Stockholm, står hun på scenen i Hamar kulturhus, nærmere bestemt tirsdag 6. oktober.

Stor låtskriver

─ Vi er storfornøyde med å få Rickie Lee Jones til Kulturhuset. Hun er virkelig en av de store, sier programansvarlig ved Hamar kulturhus, Mocci Ryen, som har jobbet en god stund med å få Jones til Hamar.

Rickie Lee Jones eksploderte inn på pop-scenen i 1979 med «Chuck E.’s In Love». Hennes debutalbum «Rickie Lee Jones» ble produsert av studiolegendene Lenny Waronker og Russ Titlemann og var en udefinerbar mix av jazz, pop og rock med Jones karakteristiske sopranstemme på toppen. Det var et debutalbum med en musikkstil ingen hadde hørt før.

Siden har hun servert en rekke vakre album preget av ærlighet, klasse og musikalsk betydning. Hun er en stor låtskriver og hennes lange karriere har vært en inspirasjon for mange. Flere ganger har hun prydet forsiden av Rolling Stone Magazin. Hennes opptredener på blant annet Saturday Night Live er legendariske.

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke