21. aug
 
Rigger til folkefest
Her skal det bli plass til 10.000 publikummere. På under 24 timer transformeres Stortorget til konsertarena.

Publisert: 29.jun.2017 15:33
Oppdatert: 29.jun.2017 15:28

- Vi lærte masse fra riggingen i fjor, og alt flyter fint. Da er det moro å arrangere, sier kultursjef Morten Midtlien. Med 50 toaletter, en lang rekke med barer og ny-snekret platting føler Midtlien seg sikker på at Stortorget er i stand til å ta imot 10.000 mennesker.

- Med de justeringene vi har gjort tror jeg ikke at man vil merke stor forskjell fra i fjor, og vi skal sørge for at det sirkulerer godt over hele arenaen. Samtidig blir det spennende å se om planene vi har lagt fungerer i praksis, sier han. 

Ny platting

I år har arrangørene plassert en stor platting over fontenen og den sosiale ringen på torget, og kultursjefen mener at det alene vil gi rom for enda flere publikummere. Under fjorårets Sting-konsert framstod nemlig den sosiale ringen som torgets minst sosiale punkt.

- Da var det ingen som sto der. I år skal vi ha plass til enda flere mennesker, og da var det naturlig for oss å gjøre et grep for å få den delen av torget funksjonell, sier kultursjefen. Han forteller at plattingen er snekret på en måte som gjør at den kan demonteres og monteres til senere anledninger.

- Vi kan ha gjenbruk av denne plattingen til lignende arrangementer, men det koster noen kroner å montere den opp og ned. Nå har vi fått plattingen opp, og jeg synes i alle fall at det ble kjempeflott. Vi gleder oss til å se den fungere i praksis, sier han.

Mange titalls mennesker er i sving for å rigge torget til konsertarena, og nederst på torget begynner Elton Johns arbeidsplass å ta form. Scenen ruver mange meter over bakken, men er, ifølge kultursjefen, liten sammenlignet med andre scener som brukes til produksjoner av denne størrelsen. 

- De ville egentlig ha en større scene, men vi har forhandlet oss fram til å bruke denne scenen ettersom den passer best til Stortorget, forteller han

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke