17. aug
Godt forberedt: Både kultursjef Morten Midtlien og Stortorget står klare og godt forberedt til å ta imot 8.000 publikummere.
FOTO: KRISTIAN EINANG
 
Rigget til folkefest
Stortorget er i ferd med å bli transformert til konsertarena, og arrangørene forteller at de er forberedt til å ta imot både publikum og uvær.

Publisert: 05.aug.2016 16:24
Oppdatert: 05.aug.2016 16:23

Lørdag kveld kommer det til å smelle på Stortorget. På scenen vil superstjernen Sting gjøre sitt for å lage folkefest, og i lufta er det ventet både regn og torden.  

– Slik som værmeldingene har vært de siste ukene, er det kanskje bra at det er meldt litt dårlig vær, for da blir det sikkert det motsatte, smiler kultursjef Morten Midtlien som er presseansvarlig for arrangementet. Han forsikrer publikum om at de er forberedt på det aller meste, og det er veldig lite som kan gå galt.  

– Det eneste vi ikke har kontroll på er været, men vi er optimister og håper selvsagt på opphold og fint vær, sier han.

Håper folk kommer tidlig

Kultursjefen håper så mange som mulig av kveldens 8.000 publikummere møter opp til konsert i god tid.

– Hvis publikum utsetter frammøtet på grunn av dårlig vær kan man fort få det travelt med å få med seg konserten. 

– Da blir det lange køer, og det vil ta enda lengre tid hvis folk tar med seg ting de ikke får med inn i konsertområdet, sier han. Kultursjefen kommer med følgende oppfordring hvis det skulle vise seg at kvelden blir ekstra fuktig:

– Folk bør finne fram regnponchoen og regnjakken slik at man kan kose seg med det som skal skje her på torget. Midtlien er klar på at kveldens konsert, uavhengig av vær, kommer til å bli en folkefest.

– Vi har et arrangement som tåler både sol, vind og vann, og de siste prognosene ser ganske positive ut. Man håper selvsagt på at det blir oppholdsvær, men hvis det skulle bli nedbør er vi godt forberedt på det også, sier han. Riggingen skal etter planen være ferdig midt på dagen, lørdag. Senere på kvelden står frivillige, teknikere og musikere klare for å sørge for at arrangementet flyter så smertefritt som mulig.

– Jeg er spent på å se hvordan torget fungerer med 8.000 mennesker. Vi vet at det er plass til mange på Stortorget men nå skal ting fungere over lengre tid.  

– Vi føler vi har lagt dette opp på best mulig måte, og nå gleder vi oss bare til konserten settes i gang, sier kultursjef Midtlien.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke