21. aug
BJELLA: «Kan nokon gripe inn» er basert på Stein Torleif Bjellas univers.Foto: ERIK BERG
 
Riksteatret selger ut
Riksteatret har nå solgt ut så godt som alle billettene til forestillingene sine i Hamar kulturhus dette året.

Publisert: 11.okt.2017 07:24
Oppdatert: 11.okt.2017 07:28

I vårsesongen var alt utsolgt; både «Pulverheksa», «Kollaps i kulissene» og «En mann ved navn Ove». I høst skjer det samme igjen.

Det som nå gjenstår av Riksteatrets oppsettinger i Hamar i høst der det fortsett fins billetter, er «Gjengangere» 3. november. Men det er få billetter igjen; ifølge kommunikasjonsansvarlig Jenny Magnusson gjenstår det nå 30 billetter.

Og så er det fortsatt én eneste mulighet til å få med deg «Folk og røvere i Kardemomme by». Til de to forestillingene i Hamar, gjenstår det for tida kun én billett. Og det er ikke nødvendigvis den som vil være aller enklest å selge.

Utsolgt Bjella

Den neste Riksteater-oppsettingen ei Hamar er «Kan nokon gripe inn», basert på Stein Torleif Bjellas sanger, som spilles i Hamar 19. oktober. For få dager siden ble de siste billettene solgt til denne. Det er da også en av de store publikumstrefferne til Riksteatret.

«Vi er på en stasjon et sted på bygda. De fleste tog dundrer forbi, men det er fremdeles liv i bygningen som har sett sine beste dager. Hit kommer de som vil reise vekk, som vil slippe fra, som lengter etter at kjæresten skal komme, som søker kontakt – eller som bare vil at noen skal gripe inn.»

Slik presenteres forstillingen, der Stein Torleif Bjellas karakterer og musikk danner grunnlaget. Lasse Kolsrud har skrevet manus og har regi. Han har tidligere, med stor suksess, skapt fortellinger om vanlige folks liv fra vanlige bygde- og småbysamfunn.

Neste sesong

Neste år har Riksteatret foreløpig to forestillinger på spillelista i Hamar. 25. januar kommer «Trollmannen fra Oz», som i tillegg har turnépremière i Hamar kulturhus.

Lenger utpå våren, nærmere bestemt 10. april, kommer Riksteatret med forestillingen «Prisen», basert på et stykke av Arthur Miller. I Riksteatrets oppsetning spiller Kim Haugen, Helge Jordal, Iren Reppen og Per Frisch, og med Kjetil Bang-Hansen som regissør.

Og her er det fortsatt billetter igjen. Det skulle da også bare mange, siden det er et lavt år igjen til forestilling.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke