22. aug
 
Rikt og mystisk på Hamar teater
«Bakom berg og blåne» på Hamar teater, bød på mystisk og interessant musikk med et rikt og kreativt uttrykk.

Publisert: 16.nov.2018 22:10
Oppdatert: 16.nov.2018 22:42

Fredag kveld opptrådte Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen – med band – på Hamar teater. Konsertforestillingen «Bakom berg og blåne», førte 38 publikummere inn i en magisk og mystisk verden, med folketradisjon, natur, hulder og historier.

Trollbindende

Musikken som finurlig og fantasifullt liret seg fram fra scena, var av den interessante og hypnotiserende sorten. Verdensmusikkuttrykket fra Nord-Østerdalen framsto som svært trollbindende og eksperimentelt. Hulbækmo og Jacobsen hadde med seg Hans Hulbækmo – trommer og perkusjon, sag og munnharpe, Alf Hulbækmo – tangenter, munnspill og altsax, og Ellen Bekken – kontrabass. Tone H. sang, spilte harpe, lyre og trøorgel, imens Hans Fredrik J. spilte gitar, fløyter, sopransax, sekkepipe og oud.

Etter den store, eksotiske besetningen å dømme, kan man skjønne at uttrykket var rikt. Men ikke nok med det – koret Vingel Singers og dirigent Erlend Horten var med i «Bakom berg og blåne», regissert av Betine Fiskaa Johannessen.

Dristig og dramatisk

Dramaturgien i den rike sammensetningen av instrumenter, musikere, kor og dramatisering, var både sterk og spesiell.

Det skjedde mye forskjellig i løpet av konserten på Hamar teater, så det var bare å lene seg tilbake og følge med på en både sart og drivende konsertforestilling, med mystikk og friskhet.

Vingel Singers bidro med både dramatisering til musikken, og kunne for eksempel kle seg ut med kapper, vinterpelser, eller late som om de var trær. Rollen som skog hadde de i en skumrende og trollaktig låt om Huldra. «All slags trollsnakk, med sitt trollpakk», hvisket koret lummert og skummelt. «Mellom berg og blåne» var på en måte som å få fortalt en historie gjennom abstrakt og uttrykksfull musikk, med repeterende, symbolsk lyrikk. Det var dristig og dramatisk!

Sært og spennende for 38

Selv om det bare var 38 folk blant publikum, og 23 på scena – leverte Tone Hulbækmo, Hans Fredrik Jacobsen, bandet og koret en fortryllende og kreativ konsertforestilling, med god lyd og sterke bilder. Det var sært og spennende.

TERNINGKAST: 5

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke