22. aug
KAN MISTE PENGESTØTTE: Et Prøysenhus på kommunale hender oppfyller ikke betingelsene for statlig, økonomisk støtte til kulturinstitusjonen.
 
Ringsaker kan miste pengestøtte til Prøysen
Ringsaker kommune vil trolig miste statsstøtte til Prøysenhuset hvis den overtar kulturarven om én uke, advarer statssekretær Kjersti Stenseng i Kulturdepartementet.

Publisert: 20.feb.2013 08:32
Oppdatert: -

Prøysenhuset skal tilbake på kommunale hender, er Ringsaker kommune og Hedmark fylkesmuseum enige om. Avtalen skal formelt inngås i formannskapet 27. februar, men nå advares det fra regjeringshold, skriver GD.

Viktig å kjenne fordelene

Statssekretær Kjersti Stenseng ønsker et møte før formannskapet settes om en uke.

- Ringsaker må gjøre det valget de mener er rett. Men med tanke på at Prøysenhuset skal ha et økonomisk fundament i årene framover, er det viktig å være klar over de fordeler det gir å være del av en konsolidert enhet, slik Prøysenhuset er i dag, sier Stenseng til avisa.

Betingelse fravikes sjelden

På spørsmål fra GD om det betyr at Ringsaker kan se langt etter statsstøtte til Prøysen-satsingen sin, svarer statssekretæren slik:

- Jeg vil ikke si at det ikke er mulig. Men i prinsippet er det slik at statsstøtte betinger at man er i konsolidert enhet. Og det er ytterst sjelden vi fraviker det prinsippet.

Kommunen har som kjent bestemt seg for å ta ansvar for den nasjonale arven etter Alf Prøysen helt på egen hånd - uten hjelp fra fagmiljøer utenfra, men med støtte fra finansmannen Arthur Buchardt og kjendiser som Jan Fredrik Karlsen og Ole Paus.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke