17. aug
marit selfjord: Ringsakers operasjef Marit Selfjord risikerer ikke å måtte sitte alene i salen i år heller. Her blir det fullt. Foto: Jens E. jensrud
 
Ringsakeroperaen utsolgt, i år igjen!
Hadde du tenkt å se «Czardasfyrstinnen», men ikke sikret deg billett ennå? RingsakerOperaen er praktisk talt utsolgt. I år igjen.

Publisert: 23.okt.2012 09:02
Oppdatert: -

Brumunddal
Première på høstens forestilling er søndag 28. oktober. Mandagen før hadde operasjef Marit Selfjord skarve 12 prosent usolgte billetter igjen. Og de går fort unna. For publikum på Hedmarken vet at det er nødvendig å være tidlig ute, om en vil ha plass inne.

rom for 3204

I perioden 28. oktober til 11. november spiller Ringsakeroperaen Czardasfyrstinnen ni ganger, og kan således ta imot 3204 publikummere i Teatersalen i Brumunddal, som på folkemunne like gjerne kan hete operasalen, siden RingsakerOperaen er årets tyngdepunkt.

UAVHENTEDE

- Går det an å satse på uavhentede slengbilletter i døra?
-Ja, men man kan risikere å ikke komme inn, sier Marit Selfjord. Dette er hennes første operaoppsetning som ny operasjef i Ringsakeroperaen. Og hun har med seg flere nye koster: Både dirigent Mika Eichenholz, regissør Heidi Bruun Nedregaard og scenograf Zuzana Gilhuus er nye bekjentskaper for hedmarkspublikumet.
Ringsakeroperaen hadde i fjor stor suksess med sin egenproduserte «I cancelliraadens dage». I høst har den unnet seg en leieproduksjon, fra Trondheim Symfoniorkester, som satte opp operetten «Czardasfyrstinnen» i Olavshallen i fjor. Men ringsaksokningene har sydd om konfeksjonen til sine egne mål. For det første er scenen i Teatersalen en god del mindre enn den i Olavshallen, for det andre har RingsakerOperaens kor flere medlemmer, og trenger derfor flere kostymer.

fyrverkeri

Operasjefen lover et fyrverkeri av en forestilling. Kabaretsangeren Sylva, Brumunddals egen mezzosopranstjerne Anna Sundström Otervik og den adelige Edvin, sunget av Tom Erik Lie, er det store kjærlighetsparet i denne operetten, som har alt som hører med av komedie og drama.
Czardasfyrstinnen er skrevet av ungarske Emmerich Kálmán. Handlingen finner originalt sted i Budapest og i Wien, umiddelbart før utbruddet av 1. verdenskrig. . Men RingsakerOperaen har flyttet hele handlingen til New York 1958 og de spenninger den tida rommer.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke