18. aug
Babylon Badlands: Kenneth Bjørdal på orgel er egentlig ikke en del av den faste besetningen i Babylon Badlands, men passet inn i gruppa like godt som såle størrelse 43, i sko størrelse 43. Fra venstre: Anders Bøhnsdalen, Finn Lilleseth, Levi Henriksen, Kenneth Bjørdal og Morten Andreassen.
 
Rivende og råtøff
Det var lett å bli både rørt og revet med, da Levi Henriksen & Babylon Badlands serverte et show som oste av rock n` roll og god lyrikk.

Publisert: 27.apr.2018 00:23
Oppdatert: 27.apr.2018 00:26

Levi Henriksen stapper skjorta si skikkelig ned i buksa og nikker til Babylon Badlands. Anslaget lander like presist som fem like tunge lodd sluppet fra samme høyde, og konserten åpnes med «Jackie Leven sier det snart vil snø».

Femten minutter tidligere satt Henriksen med armene i kors i en lærstol og fortalte om sitt liv og forfatterskap, før det ble kunngjort at den 53 år gamle mannen fra Kongsvinger skulle få Vidar Sandbecks kulturpris – nå fører han en gitar med et rockeband i ryggen – for et en fullsatt Multisal Pauline Hall, Hamar kulturhus.

Rocketradisjon

På konserten med Levi Henriksen & Babylon Badlands, fikk man høre et rocke-uttrykk med røtter, og låter som gjerne ble introdusert med noen viktige – eller like gjerne uviktige – detaljer. Levi Henriksen er ikke redd for å røpe hva han har i bokhylla eller legger under nåla, og refererte til et dryss av sine helter under konserten.

Allerede før låt nummer tre, hadde Henriksen referert til Bob Dylan to ganger – og det er all right – det satt bandet inn i en helhet, og på sporet av en tradisjon.

Repertoar

repertoaret som ble innledet og spilt, besto av låter som «Pilegrim Måne», «Julie tok en nattog», «Hjertet er en muskel» og «Verden av i går» – altså låter fra begge de to skivene deres. Det var bare å lene seg tilbake og nyte et godt band som låt like bra live.

Henriksen med Patos

Konserten hadde sine øyeblikk. Som for eksempel da Henriksen dyttet gitaren litt framover i mellomspillet mellom ungdom og død, i «Verden av i går», og skuet utover salen med et tungt blikk.

Settingen, stemning og sammenhengen Henriksen og bandet satt både seg selv og publikum i, var behagelig, pirrende, melankolsk og vakker. Musikken og lyrikken – tonene, pulsen og ordene som gjengen i rampelyset leverte, var rørende, rivende og råtøff. Men når det kommer til dansingen derimot, så minnet Henriksen mest om Frankensteins monster. Det er bra han er i Hamar på grunn av bøker og musikk, og ikke var på scenen under Move Dansefestival for to uker siden …

Levi Henriksen & Babylon Badlands fikk det til å svinge i kroppen og stikke i brystet.

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke