24. aug
Konsertscenen: Den gamle hjuldamperen vil pumpe ut rock og metall rundt hele Helgøya den 20. august neste år.
 
Rock og deathmetal hele Helgøya rundt
– Da jeg lanserte konseptet, ville alle bandene i Hamar bli med sier, Øyvind Strønen Johannesen, som i august 2016 arrangerer rock- og metalcruise på Mjøsas hvite svane.

Publisert: 11.des.2015 13:02
Oppdatert: 11.des.2015 13:05

– Det blir herlig rock og metal i skjøn forening med de nydelige omgivelsene Mjøsa og Skibladner har å by på.

Slik annonserer musiker Øyvind Strønen Johannesen «Rock the paddleboat» – verdens første rockecruise på ferskvann på verdens eldste hjuldamper i drift.

Rocker helgøya rundt

– Jeg har alltid vært engasjert i båtmiljøet på Hamar, og har sett Skibladner gå fram og tilbake med jazzmusikere om bord. Jeg har lenge tenkt at det hadde vært morsomt å få til noe annet på båten. I sommer ringte jeg og spurte, og fant ut at det lot seg gjøre ganske bra, sier Johannesen.

– Etter at jeg annonserte konseptet, ville alle banda i hele Hamar spille der. Det kan hende vi utvider litt, men utgangspunktet er fire band under et fem timers cruise, til og fra Hamar, rundt Helgøya. Vi har et samarbeid med Seb’s Hotel på Hamar, så tanken er vorspiel og nachspiel på land. Bandene spiller ved kapteinshytta, og så prøver vi å streame konserten ned på en skjerm i salongen i tillegg. Det blir en veldig tøff setting når sola går ned over Mjøsa. Jeg tror det blir veldig interessant, sier Johannesen.

70-tallsrockebandet Souls of Tide, Johannesen eget band, og death-/trashmetalbandet Wyrus er allerede klare.

Halvparten solgt allerede

– Båten tar 220 personer, men band, crew og sånn fyller opp en del, så vi har lagt 180 billetter ut for salg. Over halvparten er borte allerede. Det har vært bra respons, og folk synes det er gøy. Veldig mange jeg kjenner i rock- og metallmiljøet har aldri vært om bord på Skibladner før, og det synes jeg er synd. Det er en veldig fint båt, og i kombinasjonen med rock og metal tror jeg blir veldig koselig. Det er ikke sånn at rockefolk liker å være i en mørk kjeller med vondt lukt, sier Johannesen.

Arrangøren har ingen forhåpninger om å tjene på konseptet.

-Det er en nok en grunn til at det ikke har blitt gjort før. Når det er så begrenset plass til publikum, og såpass dyr båtleie, er det små sjanser for å tjene noe på det. Men det blir en morsom opplevelse, lover Johannesen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke